Vale of Tears - Új EP-pel és klippel jelentkezett a karcagi death metal zenekar!

'Oxymora I.' címmel új háromdalos EP-pel jelentkezett november közepén a karcagi death metal zenekar, a Vale of Tears. A srácok hosszú szünet után adtak ki új dalokat, ugyanis az eddigi utolsó kiadványuk a 2009-es 'Illdisposed Inner Interest' album volt. A középlemez megjelenésével egyidőben az anyagot nyitó 'Antibiosis' dalhoz egy klipet is kihoztak. Az EP producere a zenekar gitárosa Tanárki József volt, míg a master és a keverés Horváth István munkája. A borítót Havancsák Gyula készítette el.

Fotó: Zenefesto

Vale Of Tears - Antibiosis

 

A zenekar a  klipről:

„A klipet villámgyorsan forgattuk le Baki Zoltán rendezői irányítása alatt. Ő volt az operatőr is, Hájas Mátéval remek hangulatot, fényeket találtak ki hozzá. Iszonyatosan jól éreztük magunkat, Zoli vendégszeretete, ügyfélközpontúsága roppant könnyűvé tette a munkát, önfeledt hangulatban zúztuk végig a forgatást. Ráérzett a vágás ritmusára, elképesztő jó képeket vett fel és alig pár verziócsere után már meg is volt a végleges klip."

... az EP-ről:

"Az Oxymora hangzásának megtalálásában kulcs szerepe volt Horváth Istvánnak (Blind Myself és mindig van három másik projektje…), aki mentorálásával nagyon sokat fejlődtünk a felvételek során, a végső mix és master az ő keze munkáját dicséri."

...az EP-pen hallható vendégekről:

"Az Oxymora EP-n két dalban is dolgoztunk vendégekkel, az Antibiosis utolsó versszakához Kelner Péter (ex-Eradication, ex-Meankind), a Limited Freedom refrénjéhez pedig Tass (Mikus Tamás – Agregator) kölcsönözték a hangjukat. Óriási volt összerakni velük a dal részleteit, együtt bandázni és elkészíteni a felvételeket.”

Vale of Tears - Oxymora I. EP az online streaming platformokon:

https://linktr.ee/valeoftears?lt_utm_source=lt_share_link#342031677

Vale of Tears - Oxymora I. EP

01. Antibiosis

02. The Loudest Silence

03. Limited Freedom

Vale Of Tears - The Loudest Silence

A Vale of Tears jelenlegi tagsága:

Mulicz Ferenc - ének 

Tanárki József - gitár

Bertók Richárd - dob

Kelemen János - basszusgitár

Vale Of Tears - Limited Freedom (feat. Tamás Mikus)

Vale of Tears online:

https://linktr.ee/valeoftears

https://www.facebook.com/valeoftears

https://www.instagram.com/valeoftearsofficial

https://www.youtube.com/@valeoftearsofficial

 

Kapcsolódó cikkek