This Calling - Megjelent a női vokálokkal gazdagított dallamos punk rock/hardcore zenekar második nagylemeze!

'Nightlife' címmel megérkezett a női vokálokkal gazdagított dallamos punk rock/hardcore zenekar, a This Calling második nagylemeze. Az új anyag 9 saját dalt, illetve egy két tételes feldolgozás medley-t tartalmaz. A hagyományos "párakkordos" alapok, szélvész tempók néhol akár a '80-as évekig is visszarepíthetnék a hallgatót, azonban Bödecs András (The Idoru) énekhangja, és a háttérvokálokért felelős hölgyek (Pettenkoffer Zsófi, Szabó Léna, Vida Írisz Minami) egészen új árnyalatot adnak a zenekar megszólalásához. A fiatalos energiákat pedig a csapat ritmusszekciója Szirota Márió (Prosectura, The Idoru, ex-Alvin és a Mókusok), és Pap Attila (dzsúdló) hozza. A srácok elmondása szerint, ahogy mondani szokták: a második lemezen a kemény részek még keményebbek, a dallamos részek még dallamosabbak, a megszólalás még sokkal jobban horzsol, mint az előző albumon. Ez utóbbiért egyébként Botlik Mátyás (Grenma, Kies) a felelős. Tegnap pedig már be is mutatták az új albumot a Dürer Kertben a nís, a Hitori, és a Wishes társaságában.

This Calling - Nightlife az online streaming szolgáltatóknál:

https://bfan.link/nightlife-lp

 

Fellegi Ádám a zenekar gitárosa az új albumról:

“A lemez alaposan végig van kalapálva, tempóban nincs kegyelem, azonban dallamosságával és mondanivalójával is eltér a hagyományos HC bandáktól, a ‘spit my rage in your face’, illetve a mostanában divatos ‘mentális egészség’ témaköröket, (identitás)politikai kinyilatkoztatásokat, ‘do better!’ hozzáállást tudatosan elkerülve, inkább csak történeteket mesél a lélek sötét oldaláról, azt is inkább meseszerűen, jókora költői túlzásokkal, amolyan Danzig-stílusban. Az albumon gyakorlatilag nincs üresjárat, csak tempók, összhangzatok, egyből telibe találó refrének. Ez egyébként koncepció volt már a megalakuláskor is. A lemez egyik különlegessége egy 40 éves évforduló ihlette feldolgozás ‘medley’, talán a leghíresebb Bad Brains dal (Sailin' On), az egyik legütősebb Cro-Mags tétellel (Signs Of The Times) egybegyúrva az album végén, persze ezek is egy kicsit a zenekar dallamvilágára alakítva.”

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/this-calling

This Calling - On The Devil's Side

Fellegi Ádám gitáros a dalról, és a lemez koncepciójáról:

“A dal – de igazából az egész lemez – mondanivalójában kicsit a Misfits horror érájába repít vissza, illetve a lélek sötétebb oldalára világít rá, tudod, arra, ami az álmatlan éjszakák közepén kerül elő. (nevet) Tudatosan kerüljük a ‘do better!’ mentalitást, mindenféle állásfoglalást, észosztást, politikai-társadalmi kérdésekben. A This Calling lényege a szórakoztatás, és nem is nagyon szeretnénk ettől eltérni, nem akarunk szócsőként üzemelni, pont eleget csináltuk az elmúlt 25 évben.”

This Calling - The Last Dance

This Calling - Nightlife

01. The Dark Knight 

02. On The Devil's Side

03. True Love

04. I Am Your Nightmare

05. The Last Dance

06. Kingdom Of The Dead

07. Bullet In My Head

08. The Flag Of Apocalypse

09. Popcorn, Ice cream And Candy

10. Sailin' On + Signs Of The Times (Bad Brains + Cro-Mags cover) 

 

A This Calling tagsága:

Fellegi Ádám - gitár

Herczeg László - gitár

Szirota Márió - dob

Pap Attila - basszusgitár

Bödecs András - ének

 

Közreműködnek:

Zsófi Pettenkoffer & Léna Szabó - vokál

This Calling - True Love

This Calling online: 

https://www.facebook.com/thiscallingpunk

https://www.instagram.com/thiscallingofficial/

https://www.youtube.com/@thiscalling

https://thiscalling.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/7DGUn8LzKfZUAU46bKbdP1

 

 

Kapcsolódó cikkek