The Juice - 'Keep it flowin’' címmel megjelent a budapesti funk rock zenekar debütáló albuma!

A 2022 óta aktív fővárosi The JUICE zenekar nemrég tette közzé Keep it flowin’ című bemutatkozó lemezét. A banda bevallása szerint elképzelték, hogy mit tenne Lenny Kravitz és Prince egy lakatlan szigeten, majd a képzeletből album lett, a rajta szereplő dalok megszületéséről pedig a zenekar énekes-gitárosa, Török Viktor mesélt néhány hete a Lángolón egy afféle Saját szavaikkal cikkben. Aki pedig élőben is meglesné a srácokat, az legközelebb ezt január 5-én a Szimpla Kertben teheti ezt meg.

The Juice - Turn The Juice Up

A csapat zenéjében a rock harsány életereje keveredik a funk lüktetően érzéki játékosságával és semmilyen divat, elvárás, kényszer nem állhat az alkotás útjába – ez a zenekar ars poeticája. Amikor dalt írnak, a divatos harmóniák és a rádióbarát dal megkomponálása helyett a flow megélése az egyetlen mérce. A kiindulási pont mindig az örömzene, és ebből nem akarnak engedni. „Ez a határozott saját út persze nem zárja ki a buli-faktort a szélesebb közönség számára, sőt, a zenei koktél fogyasztása könnyen torkollik jóleső fejrázásba és csípőringatásba.”

"A dalírás folyamatában mindenki részt vesz, és mindenki szabad kezet kap. - avat be a kulisszatitkokba a zenekar. Minden szerzeménynek külön evolúciója van. Egy egyszerű dallamból is növesztettek ütős rock dalt, betonkemény basszusokkal és karcos gitárokkal. Máskor a komplett hangszerelést a dobos vitte a próbára, hogy eldünnyögje a társainak, amiből az életet ünneplő funk óda született."

A zenészek szakmában töltött két évtizedes múltja hallatszik az albumon, hiszen változatos, sokszínű anyagot tettek le az asztalra. Bátran nyúlnak a torzított gitárhoz, tapossák a wah-pedált, de poliritmikai megoldásokat is alkalmaznak, ha épp úgy tartja kedvük. Egységes a hangkép és úgy alkotnak páratlan hangzást, hogy nem akarnak forradalmian újak lenni. A szövegek angol nyelvűek, a remek hangú énekes-gitáros, Török Viktor jegyzi őket. Jellemzően több értelme is van egy-egy dalszövegnek, de a mélyebb megértésért bizony aggyal is kell fülelni. Az album borító Sába Csilla munkája, aki az album dalai által inspirálódott a borító festése közben.

The Juice - It's time

A The Juice tagsága:

Török Viktor - ének

Sólyom Attila - dob

Günthner Attila - basszusgitár

Riskó Tibor - gitár

A zenekar egyébként szociálisan is érzékeny, hiszen a Mi a pálya c. daluk és a hozzá készült klip a fiatalok pályaorientációját segítő kezdeményezés hivatalos dala lett.

The Juice - Soul Food

The Juice - Keep it flowin’ albuma online:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLENOa2wb3CeYpawqvbIdIPyg4EFeN3osB

https://open.spotify.com/album/3r3EMspgl4iPOgAzCqGQDf?si=_LWi9FZ2SmuS5ju4iiiagA&nd=1&dlsi=ad8202842a874e01

The Juice - Keep it flowin'

01. Turn The Juice Up

02. It's time

03. Soul Food

04. At the end of the line

05. The Beat of your Heart

06. Body Music

 

The Juice online:

https://www.facebook.com/juicezenekar

https://www.youtube.com/@thejuice5487

https://www.instagram.com/thejuice_zenekar/

 

Kapcsolódó cikkek