Stula Rock - Dal és klip premier: 'Karomra szárnyat'

Kihozta az első dalt a rövidesen érkező harmadik albumáról Molnár ’Stula’ Péter énekes szólócsapata, a Stula Rock. A klippel megtámogatott 'Karomra szárnyat' nóta Horváth Ádám dobos szerzeménye, akinek a stúdiójában a hangfelvétel is készült, valamint a hangszerelésért és a zenei rendezésért is ő felelt. A keverést és a mastert Vanek Gábor készítette az ipolysági Zovaa Stúdióban. A felvételen Velősy Flóra vokálja is hallható. A harmadik Stula Rock album a tervek szerint még az idén megjelenhet. Az anyag jelenleg 'Őrláng' címen fut, de ez a stúdiómunka végéig még változhat. 

Stula Rock - Karomra szárnyat

Horváth Ádám, dobos, fő dalszerző:

“Amikor feldemóztam ezt a nótát, még az én mankó-énekemmel, kicsit félve küldtem el Stulának, hogy ő, mint első, és legfontosabb szűrő 'lájkolja', vagy lefelé mutatja a hüvelykujját. Nem tudom már szó szerint idézni, de azt válaszolta, hogy: “Haver, ez lesz az új lemez slágere, szerintem megírtad a 'Ha látnád magad' kettőt!” (nevet) 

A dalról:

1992-től 2002-ig Balassagyarmat egyik kertvárosi részén laktunk, ahol szüleim kocsmát üzemeltettek a házunk garázs részében. Ott tanultam "paraszt-pszichológiát". (nevet) Voltak túlnyomórészt nagyon hülye, fárasztó, unalmas vendégek, és volt néhány ‘Rejtői’ karakter. Ilyen kocsmabútor volt Romhányi Gyula is, aki foglalkozására nézve egy alkoholista költő. Érettségi tétel is volt, mint kortárs poéta, és időnként jelentek meg kötetei is. Reggel a hatodik nagyfröccséig nagyon jókat tudtunk beszélgetni, utána már elromlott, és leegyszerűsödött a kommunikációja, a nap hátralévő részére egy korát megelőző Bödőcs-paródia lett. Ezt le merem írni, mivel azon kevés vendégünk közé tartozott, aki tisztában volt alkoholista mivoltával, nem tagadta a tényeket. Na de: Gyulának - aki csak névrokona Romhányi Józsefnek, a rímhányónak - megjelent egy kötete, 32 éve, 'Karomra szárnyat' címmel. És amikor már megírtam ennek a dalnak a szövegét, akkor ugrott be a fent mesélt történet. Rákerestem, de egy sor sem egyezik, csak a címe, így nyugodt lelkiismerettel ‘loptam el’ a címet. Ezzel megjelölve a forrást is. A szöveg egy hajnalon ugrott be, amikor már haragudtam magamra, mert ránőtt a telefon a kezemre, mert még mindig cikkeket olvastam 40 éves zenei történésekről. De ha másnak ez a dal mást jelent, az még jobb!” 

A jelenleg még formálódó új kiadványról:

“Valamivel lassabban áll(t) össze az album anyaga. Az elmúlt közel négy évben volt egy gitáros, és egy basszusgitáros cserénk. Többünknek megváltozott kicsit az élete, az ‘Örökifjú’ lemez óta született három gyermek a zenekari tagoknál, néhányan más településre költöztek, stb. Mi ráadásul az a kategória vagyunk, akik nem mennek el sörért koncertezni, de nem is vagyunk húzónév, hogy miattunk jöjjenek be egy fesztiválra, városnapra. Még. (nevet) Az új lemezben bízunk, hogy kicsit feljebb löki az ázsiónkat. A ‘Karomra szárnyat’ dalt még a régi recept szerint írtam, de a dalok több, mint a felében horzsolni fog a 7 húros gitár, többször drop A-ra hangolva. Egyszerűsödnek picit a ritmusképletek. Emellett nem feledkezünk el a slágeres refrénekről, tehát a keményebb részek még keményebbek, és a dallamos részek... tudjátok. (nevet) 12 vagy 13 szerzemény lesz az albumon, pár dalcímet meg is osztok: ‘Mindig a cél felé’, ‘Karomra szárnyat’, ‘Hess, Vészmadár’, ‘Ösztön kontra józan ész’, ‘3 M’, ‘Az őrláng’, ‘Analóg generáció’, ‘Hülyék háza’.

Az "Örökifjú" album az online felületeken:

https://songwhip.com/stula-rock/orokifju

"Örökifjú" digi CD rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/stula-rock

 

A Stula Rock tagsága:

Molnár ’Stula’ Péter – ének

Kosztin László - gitár, vokál

Berczelly ’Beró’ Csaba – basszusgitár, vokál

Zsigmond Albert – billentyűs hangszerek

Horváth Ádám – dobok, vokál

 

Stula Rock online: 

https://www.facebook.com/stularock

 

Kapcsolódó cikkek