SpiritBell - A tavalyi EP után most egy Metal Church feldolgozásalbummal jelentkezik a dél dunántúli underground heavy metal zenekar!

A tavalyi öt dalos feldolgozás EP-je után idén egy komplett Metal Church feldolgozáslemezzel jelentkezik a dél dunántúli underground heavy/power/doom metal zenekar, a SpiritBell.

SpiritBell - Watch The Children Pray (Metal Church cover)

A zenekar kötelékébe tavaly májusban tért vissza az alapító gitáros Márkó Zoli, a csapatban egyedüliként végig kitartó Patak 'Pixi' Sándor énekes mellé. Az első új életjelük a Pokolgép 'A harang értem szól' című dalának a feldolgozása volt, amelyet később angolul 'The Bell Rings For Me' elnevezéssel is kihoztak. Majd tavaly decemberben megjelentettek egy öt dalos feldolgozás EP-t is 'Cover Me With Steel' néven egy-egy Metal Church, Grave Digger, Saxon, Trance és Grim Reaper szerzeménnyel. A nóták összes hangszeres részét Márkó Zoli játszotta fel és rögzítette, míg az énekért Pixi felelt.

SpiritBell - Cover Me With Steel [EP] (2022)

A 2010-ben indult banda három demo, három EP, két kislemez, egy nagylemez és egy gyűjteményes album után úgy döntött, hogy idén egy komplett Metal Church feldolgozásanyaggal jelentkezik, amivel a Seattle-i power metal zenekar néhai eredeti énekese David Wayne (R.I.P.) előtt tisztelegnek. Az első előzetes dal, ami a 'Watch The Children Pray' már fel is került a Youtubra. A srácok továbbra is duóban dolgoznak, így Márkó Zoli hoz minden instrumenális, míg Pixi minden ének témát, valamint Zoli nevéhez fűződik a mastering is. Az ének rögzítésében Döme Szabolcs segédkezett, a borítót pedig Pető Rob követte el. Az anyagnak lesz fizikai megjelenése is, de ha Pixinek dobtok egy emailt, szívesen elküldi az anyagot még megjelenés előtt. (Ez ám az underground hozzáállás.)

Erre az emailcímre lehet írni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

SpiritBell - A Tribute To Metal Church - In Memory Of David Wayne

01. Beyond The Black

02. Metal Church

03. Gods Of Wrath

04. Start The Fire

05. Watch The Children Pray

06. Method To Your Madness

07. Tons Of Bricks

SpiritBell - The Bell Rings For Me (Pokolgép cover)

SpiritBell Online:

https://www.youtube.com/@officialspiritbell3251

https://spiritbell.bandcamp.com/

SpiritBell - A harang értem szól (Pokolgép cover)

Kapcsolódó cikkek