Slowmesh - Áprilisban érkezik az új album, lemezelőzetes videoklip: 'Madness in July'

Áprilisban érkezik a fővárosi southern rockos Slowmesh új - számát tekintve már a címével is egyértelműsítő - nagylemeze. A III címre keresztelt album felvezetéseként a Madness in July dallal ismerkedhetünk meg.

SLOWMESH - Madness in July

A zenekar énekese, Szabó Dávid mesélt az új lemez megszületéséről, és a stúdiózásról:

“Nagyon jó érzés a harmadik lemezünket késznek tudni! Nagy menet volt! Amennyire pozitív időszak előzte meg a második albumunkat (10 állomásos európai turné a Zoli Banddel, fellépés a Black Stone Cherry előtt, illetve a Halestorm előtt a Budapest Parkban, hogy csak a nagyobb eseményeket említsem), annyira másképp indultak a harmadik lemez munkálatai. A pandémiával az egész világ kifordult az addigi helyéből, de egy valamiben mindvégig biztosak voltunk: van még mondanivalónk!

Ahogy a korábbi anyagoknál is, a legelső dalíró szeánszokat most is Gárdonyban ejtettük meg Tonyáék víkendházában. Amikor már valahogy álltak a dalok, éreztük, hogy szükségünk van ‘külső fül’-re - producernek ezúttal Takács Zoltán ‘Jappán’-t kértük fel, aki rengeteg jó ötlettel rukkolt elő, és sokszor átsegített minket a holtponton. A lemez felvételeit megelőzően egy tagcsere is lezajlott. Dénes távozása után, a basszusgitárosi poszton Paczári Viktor csatlakozott hozzánk. A stúdiózást már vele kezdtük meg 2022 nyarán a SounDay stúdióban.

A dalok végleges formájukat a már bevált Standing Waves stúdióban nyerték el, Sohajda Péter kezei közt. Az első két lemezünket is ő keverte, jól ismer minket, tudja, mit szeretnénk hallani.”

Dávid a közeljövő megmozdulásairól:

“A ‘covid-sérült’ kettes lemezünkkel ellentétben az új album dalait rendesen meg fogjuk túráztatni az országban. Egyelőre három tavaszi dátumot hoztunk nyilvánosságra, de a puskacsőben van még legalább háromszor ennyi! Igyekszünk mindenhol olyan zenekarokat választani társnak, akiknek a bulijára mi magunk is szívesen lemennénk. Nyíregyházán például a Trident és a Huntsville Holiday lesz a játszótárs, Budapesten pedig az Eilemával és az Alvával csapunk egy masszív grunge / southern rock estet!”

Fotó: Bikali Sándor

Koncertek:

március 10. Székesfehérvár www.facebook.com/events/671472138047521

március 31. Budapest www.facebook.com/events/3048748815430103

április 1. Nyíregyháza www.facebook.com/events/758679682294420

 

Slowmesh Online elérhetőségek:

https://www.slowmesh.com

https://www.facebook.com/slowmesh/

https://www.youtube.com/SLOWMESH

https://www.instagram.com/slowmesh/

https://twitter.com/slowmesh

 

Kapcsolódó cikkek