Sear Bliss - Megérkezett az első dal a veterán szombathelyi black metal zenekar június végén érkező új albumáról: 'The Upper World'

Egy szöveges videó kíséretében 'The Upper World' címmel megérkezett az első felvezető dal a szombathelyi veterán black metal zenekar, a Sear Bliss kilencedik nagylemezéről, a ' Heavenly Down'-ról. A június 28-án megjelenő nyolc dalos anyag a holland extreme metal kiadónál, a Hammerheart Records fog kijönni. A lemez felvételei a The Mushroom Studio-ban készültek Ausztriában, Scheer Viktor producer vezényletével. A masteringet Dan Swanö készítette az Unisoundban. A brilliáns lemezborítót hosszú kihagyás után ismét Kris Verwimp készítette. Turnéról egyenlőre nincs hír, de az már biztos, hogy a srácok ott lesznek a június végi hódmezővásárhelyi Lowland Festen, valamint a július közepén megrendezésre kerülő német IN FLAMMEN Open Air-en. 

Sear Bliss - The Upper World

Sear Bliss - Heavenly Down előrendelés:

https://searbliss.lnk.to/heavenlydown

Nagy András a zenekar alapítója, vezetője, basszusgitárosa, énekese, billentyűse az új lemezről:

"Egy nagyon hosszú és kimerítő folyamat áll mögöttünk, de végül minden összeállni látszik és a helyére került az utolsó láncszem is. Nem igazán szeretem a saját zenénket elemezgetni, de abban egészen biztos vagyok hogy még sosem sikerült ennyire megragadni a megálmodott hangulatot és hangzást. Alig várjuk hogy megoszthassuk a zenét és útrakeljünk majd."

A Hammerheart főnöke, Guido Heijnens a következőket fűzte hozzá:

"Hat hosszú év után Magyarország első számú extreme metal zenekara a "Heavenly Down" albummal tér vissza. Ez a legéretebb lemezük a 31 éves fennállásuk óta és a Sear Bliss védjegyének mondható harsona is még szélesebb teret kapott. A "Heavenly Down" egy erőteljes, atmoszférikus nagylemez, mely jól mutatja hogy a Sear Bliss még ennyi év után is képes növekedni."

Sear Bliss - Heavenly Down

(Hammerheart Records/2024. 06.28.)

  1. Infinite Grey
  2. Watershed 
  3. The Upper World 
  4. Heavenly Down 
  5. Forgotten Deities 
  6. The Winding Path 
  7. Chasm 
  8. Feathers in Ashes

 

Sear Bliss Online: 

https://www.facebook.com/searblissband

https://www.youtube.com/user/officialsearbliss

https://searblisshhr.bandcamp.com/album/letters-from-the-edge

Kapcsolódó cikkek