Salvus - 'Szabad szemmel' címmel megjelent a fővárosi modern/groove metalos zenekar új albuma!

Ötödik nagylemezével jelentkezett még január végén a fővárosi modern/groove metalos Salvus. A 'Szabad szemmel' címet kapott albumra 8 dal került fel, közöttük egy Radnóti Miklós versmegzenésítés is. Majdnem öt év telt el az előző, 'Irtás' című anyaguk óta, ami szövegileg és zeneileg egyaránt messze a legsúlyosabb albuma volt a zenekarnak. Az azóta eltelt időben a csapat felállása is alaposan megváltozott. A dalok hangzásáért Vári Gábort lehet dicsérni. A lemez grafikáit egy szegedi tetoválóművész, Bem Tomi rajzolta, míg a dizájnért Jósa Tamás felelt. A zenekarral élőben legközelebb március 31-én Karcagon az Ifjúsági Házban lehet majd találkozni, amikor is a helyi illetékességgel bíró Dying Wish zenekarral lesz egy közös lemezbemutató koncertjük. Ezen az estén a vendégzenekar szerepét a hazai pályás Side Track látja majd el.

Fotó: Bands Through The Lens

Salvus 'Szabad szemmel' az online streaming platformokon:

https://songwhip.com/salvus/szabad-szemmel

 

A zenekar az új lemez kapcsán az alábbiakat mondta el:

“Mivel mindig is szinte küldetésünknek tekintettük, hogy a dalszövegekkel tükröt tartsunk a világnak, az országnak és az egyénnek - legyen az bárkinek bármennyire kellemetlen -, és a világ az elmúlt öt évben sajnos nem lett se szebb, se jobb hely, az emberi gyarlóság továbbra is kiapadhatatlan téma, így ezúttal annyi pozitívum se szorult Zoli sorai közé, mint korábban, de ezt zeneileg most próbáltuk kicsit ellenpontozni. Egyrészt minden eddiginél jobban ráfeküdtünk a ragadós énekdallamokra, a fogós refrénekre, és a tőlünk megszokott betonozós, szikár alapok közé visszacsempésztünk egy keveset a korábbi albumok felszabadultabb, ‘rockosabb’ vonaláról, ami jól kidomborította az adott dalok mondanivalójában rejlő szarkazmust és gúnyt.

Nehéz és hosszadalmas folyamat volt a lemez születése, egyrészt három tagcsere is lezajlott a két lemez között, és nem volt egyszerű feladat megfejelni egy annyira egységes és ütős albumot, mint az ‘Irtás’, de úgy érezzük, sikerült most is szintet lépni. A dalok kellően változatosak lettek, Zoli, Bandi és Petya is írt dalokat a lemezre, illetve a nemrég publikált ‘Félkész szabadság’ című dalban még az előző gitárosunk, Kemencei Bali keze nyoma is ott van.”

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a H-Music Hungary kiadói shopjából is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/salvus

Salvus - Félkész szabadság

A Salvus aktuális felállása:

Pötörke Zoltán - ének, basszusgitár

Erdélyi Péter - gitár, vokál

Kokavecz András - gitár

Tobola Norbert - dob

Salvus tavaszi koncertek:

03.31 Karcag - Ifiház

04.05 Szeged - Városi Rock Klub

04.13 Budapest - Barba Negra

05.25 Hajdúszoboszló - Rock Cafe

 

Salvus az online streaming felületeken: 

https://songwhip.com/salvus

Salvus fizikai termék vásárlás: 

https://shop.hmusic.hu/eloado/salvus

Salvus - Héthatár

Salvus online: 

https://www.facebook.com/salvusmusic

https://www.instagram.com/salvusmusic/

https://open.spotify.com/artist/4xA5ACsXOnbLRfCVHphYAq

https://www.youtube.com/@SalvusOfficial

Salvus - Senki hibája

Salvus - Töredék

Kapcsolódó cikkek