Rubcsics Richárd (Ossian) - Megérkezett a harmadik előzetes dal a rövidesen érkező szólólemezéről, ami egy rapdal: 'Árnyék'

Egy újabb dallal ismerkedhetünk meg az Ossian gitáros Rubcsics Richárd már kanyarban lévő szólólemezéről. Ezúttal az 'ÁrnyékÍ' című tétel - és a hozzá készített videoklip - került bemutatásra, amelyben Kodolányi Imola vendégeskedik, és Ricsi rappel!

Rubcsics Richárd (Ossian): Árnyék - Énséges Idők album 2023

Ricsi a stílusválasztásról:

Azért lett rap, mert én azt is szeretem. A mai napig bele-belehallgatok a rapzenékbe és nagyon szerettem ezeket játszogatni gitárokon. Nem is nagyon tetszik, mikor degradálják ezeket, hogy könnyű őket eljátszani. Hát, nagyon nem az! ...nagyon hosszúak lettek a sorok, amit még egy komoly énekesnek is kihívás lenne jól elénekelni. Giccsesen, tingli-tanglin hangzott volna, sokkal jobban illeszkedett a mondanivalóhoz ez a kántálós előadásmód. Megpróbáltam elénekelni, de borzalmasan szóltak a szövegek, és a prozódia is katasztrófa volt, nagyon művi lett. Szabályosan élveztem, amikor felrappeltem, hogy nem kellett figyelni a hangképekre, meg a többire.

Az 'Énséges idők' címet kapott, 12 tételes lemez Ricsi 50. születésnapján, június 19-én jelenik meg, a dalokat Ricsi írta, hangszerelte és játszotta fel. Az album mellé mindenki ajándékba kapja az Ossian tripla születésnapi évének ‘65 - 25 - 50’ tiszteletére megjelenő H-Music lapszámot. 

Előrendelés: https://ossian.hmusic.hu

Rubcsics Richárd (Ossian): Föld - instrumentális - Énséges Idők album 2023

Rubcsics Richárd (Ossian): Ami elveszett - Énséges Idők album 2023

Online elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/OssianOfficial

Honlap: https://ossian.hu/

 

Kapcsolódó cikkek