Road - Dalpremier a Road szeptember 20-án érkező Akusztik Live Session albumáról: 'Senki kedvéért nem fékezünk'

Az idén 20. születésnapját ünneplő Road a tavaszi Akusztik & Metal teltházas turnéjának plusz “megmozdulásaként” stúdióban is feljátszotta a jubileumi koncertkörúton előadott programot, ezáltal kis viszonzásként a zenekar ad ajándékot rajongóinak. A 'ROAD 20 AKUSZTIK Live Session' korongra 11 tétel került, és ezúttal a digipak mellé nem csak egy tematikus H-Music magazin jár, hanem egy kottásalbum is. A felvételek ez év május 28-án készültek a SounDay stúdióban. A felvételvezető, keverős, masteres, producer Vastag Gábor "Vasti" volt, míg a zenei produceri feladatokat Cséry Zoltán látta el. A zenekar a felvételre Cséry Zoltán billentyűssel, valamint Pákai Petra és Vincze-Fekete Vera - vokalistákkal egészült ki. Első felvezető dalként pedig meg is érkezett a 'Senki kedvéért nem fékezünk' egy kis videóval megtámogatva. A kisfilm Bikali Sándor és Zsoldos Dávid munkája. Ezen a héten pedig három helyen is fellépnek majd Mátéék. Előbb csütörtökön Hajdúnánáson a XVI. Moto-Rock-Weekenden, majd pénteken Alsóörsön a Tábor Fesztiválon, végül pedig szombaton a XXXVI. Sitkei Rockfesztiválon. Az év végén egész pontosan december 28-án pedig sor kerül a domoszlói zenekar első Papp László Budapest Sportarénás koncertjére.

ROAD 20 AKUSZTIK - Senki kedvéért nem fékezünk / Live Session /

https://www.youtube.com/watch?v=kmS06Um4NqY

Az Akusztik Live Session című album az alábbi linkről már előrendelhető:

https://road.hmusic.hu/

“20 éves jubileumi album, avagy ilyenek a saját dalaink áthangolva.” - jellemezte tömören a kiadványt Molnár Máté a zenekar énekes/basszusgitárosa, de természetesen bővebb infót is adott a produkcióról:

“Sosem volt az célunk, hogy más stílusokban új babérokra törjünk, vagy, hogy bárkinek bármit bizonyítsunk ezzel. Egész egyszerűen játszani akartunk a saját dalainkkal a magunk, és - ha úgy adódik - a mások örömére. Szerencsére úgy adódott. Kimozdultunk komfortzónán kívül, elkalandoztunk más zenei világokba, közben szórakoztunk és szórakoztattunk másképp, de a saját dalaink által. Szerettük és úgy láttuk Ti is szerettétek!” 

A dalok rögzítéséről:

2024 május 28-án bevonultunk a budapesti SounDay stúdióba, és egy egész napos Live Session alkalmával élőben rögzítettük azt a 11 szerzeményt, amit a 20 éves jubileumi turnén is játszottunk tavasszal. A dalokat Cséry Zoltán zongorista barátunkkal közösen álmodtuk meg, a felvételeket pedig Vastag Gábor vezényelte ezen a napon. Legyen ez egy korlenyomat, egy emlék, egy szuvenir, egy útravaló tőlünk, Nektek! Legyen ez az Akusztik lemez most a mi ünnepi ajándékunk! Mi szeretjük! Szeressétek Ti is!”

Ha picit előre tekintünk… A jubileumi ünnep jegyében zajló idei koncertsorozat nagyszabású fináléjára 2024. december 28-án kerül sor, amikor is a domoszlói csapat a Papp László Budapest Sportarénát veszi majd be.

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/991045458931883

Jegyvásárlás:

https://jegy.rock1.hu/road-20_budapest-arena_20241228

 

Road az online streaming szolgáltatóknál: 

https://songwhip.com/road

Road fizikai termék rendelés:

https://road.hmusic.hu/

Road hivatalos merchandising:

https://roadshop.hu

Road online: 

https://www.facebook.com/roadzenekar

https://road.hu/

https://www.instagram.com/roadzenekar/

https://www.youtube.com/@roadmusicvideo

Kapcsolódó cikkek