Platform Edge - 'Merthogy' címmel megjelent a budapesti progresszív/doom beütésű klasszikus metal zenekar első nagylemeze!

A budapesti Platform Edge egy klasszikus felállású metal banda (Weisz Péter-ének, Illés Gábor és Pavlyás Zsolt - gitár, Németh Krisztián - basszus, Gájer Konrád - dob) nagy ívű ének témákkal, enyhén progresszív és doom jegyekkel fűszerezve. A korábban kiadott 4 single után a csapat idén a stoner körökben jól ismert Sohajda „Sohi” Péter (Shapat Terror, Kerekes Band) egerszalóki Standing Waves Stúdiójában rögzítette az első teljes albumát, amely október 31.-én jelent meg.

A cím választásról Weisz Péter (énekes) az alábbiakat mondta el:

„Mindenképp önálló címet szerettünk volna adni és nem kiragadni címadónak az egyik dalt. A Merthogy egy különleges szó, egyrészt a karkaterek elrendezése alapján olyan, mintha egy angol szó lenne. Másrészt egyféle mondat kezdés. Az a célunk, hogy a következő lemezek esetében olyan címszavakat válasszunk majd amik ezt folytatni tudják, és idővel sorban egymás mellé helyezve lemezeket azok címei egy újabb üzenetet hordozzanak.”

Az album jelenleg az ismert streaming felületeken érhető el, de limitált példányszámban fizikai CD is készült.

Az album linkjei:

https://www.youtube.com/watch?v=AzW-oVO8sNQ

https://open.spotify.com/album/0zQuTp0glR2y3Y1UG2Zetp

https://music.apple.com/hu/album/merthogy

A héten minden a Halloweenról szólt aminek központi témája a megemlékezés arról, hogy egyszer mindenki útja véget ér. Ezt a témát dolgozza fel a zenekar Lassú elmúlás c. dala amihez a lemez megjelenés napján egy szöveges videó is napvilágot látott.

Platform Edge - Lassú elmúlás

A lemezfelvétel munkálatai idején a csapat és Bukor Attila basszusgitáros útjai elváltak egymástól, így az albumon négy dalban még Attila közreműködött, a többi esetében pedig a Törés Pont basszeros Kiss Tamás ugrott be segítségnek. A banda időközben megtalálta új bőgősét Németh Krisztián személyében, így december 1.-én az Analog Caféban megrendezésre kerülő lemezbemutató koncertet már ő fog játszani.

A bulit a Philosophers Stoned nyitja és a Stonedirt zárja, közben a Platform Edge műsorában pedig egy-egy számban vendégként a Slowmesh dobos Tonya és a Törés Pont énekes Dani közreműködése fogja még emlékezetesebbé tenni az eseményt.

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/1017360366204450/

Online elérhetőségek:

https://www.facebook.com/PlatformEdgeBand

https://www.youtube.com/@PlatformEdgeBand

https://open.spotify.com/artist/3JFJPqmG0zxW5GNLGLU2gF

 

Kapcsolódó cikkek