Phrenia - Dal- és klippremier: 'You Are Your Own Worst Enemy'

Majdani nagylemezének előzetes bemutatását egy különleges dal publikálásával folytatja a Phrenia. A modern elektronikus metalt popzenei megoldásokkal ötvöző vajdasági csapat 'You Are Your Own Worst Enemy' című szerzeménye ‘az elmúlt időszak legpörgősebb és legkeményebb Phrenia dala’ címmel büszkélkedhet, amihez egy ötletes videoklip is készült. A dal keverését és a mastert Simon István készítette el a No Silence Stúdióban. A klipet Sebők Szabolcs írta, szerkesztette és a produceri feladatokat is ellátta, a kamerát pedig Fehér Kornél kezelte.  

PHRENIA - You Are Your Own Worst Enemy

Phrenia az online streaming felületeken:

https://songwhip.com/phrenia

Phrenia fizikai termék rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/phrenia

A zenekar az új dal mondanivalójáról:

“Mint a tavalyi és az idei évben kiadott többi dal, a ‘You Are Your Own Worst Enemy’ is a télen megjelenő harmadik nagylemezről való. Mindenképp szerettünk volna ennek a zenének egy önálló videoklipet forgatni, ugyanis az egyszerű struktúra és szöveg mögött megbújó harag, őrület, önazonosság keresése és tenni akarás mind része egy nem olyan túl régóta folyó, valójában a fiatalabb generáció által elindított diskurzusnak, ami szerintünk is aktuális, és fontos."

A videóklip és a dal megalkotásáról:

“A dalhoz készült videóklipet úgy terveztük meg, hogy a 90-es évek ikonikus tévéműsor formátumait keltettük életre. Szerettük volna elérni, hogy a nézőnek olyan érzése legyen, mintha a televíziót nézné az említett korban, és a műsoron lévő szereplőkből szép lassan kibújna a saját őrült énjük. Nem csak maga a szám és a videóklip hangulata, de a dalszöveg is hasonló témákat jár körbe, amelyek többek között a belső küzdelmet, érzelmi zűrzavart, és a változni akarásnak a vágyát tükrözi, éppen ezért adta magát a formátum, amit a ránk jellemző humorral és szűrrealitással tettünk még érdekesebbé. A dalszöveg kapcsán érdemes még megemlíteni, hogy korábban az angol nyelvű szövegek Szabi (billentyűs) kezei közül kerültek ki, a ‘You Are Your Own Worst Enemy’ létrehozásában már Sanyi (basszgitáros) is nagy szerepet vállalt.

A dalt teljesen zsigerből írtuk – az összes, új albumra szánt anyagot már rögzítettük, mire ehhez a dalkezdeményhez eljutottunk. Julian és Szabi úgy gondolták, hogy otthon kiegészítik azt a néhány ötletet, ami az alapjául szolgált, ám sajnos át kellett szerveznünk a stúdiós időpontjainkat, így a tervünk nem jött be. Ott ültünk a feljátszószobában úgy, hogy nem volt meg, csak a dal eleje. Így hát, két felvételi nap között mindannyian bent maradtunk a No Silence Studio-ban Gyulán, egyet éjszakázni, és pihenés helyett belevetettük magunkat a dalírásba. Minden egyes riff és ötlet valahogy teljesen magától jött. Nagyon jól éreztük magunkat, és rekordidő alatt elkészültünk. Másnap, míg folyt a többi szám énekének felvétele, a konyhában Szabi befejezte a billentyűs részeket, és Sanyival karöltve véglegesítették a szöveget is.”

 

Phrenia Online: 

Spotify | https://bit.ly/PhreniaSpotify

Facebook | https://www.facebook.com/PhreniaBand

Instagram | https://instagram.com/phreniaband/

Twitter | https://twitter.com/PhreniaBand

TikTok | https://www.tiktok.com/@phreniaband

VK | https://vk.com/official_phrenia

 

Kapcsolódó cikkek