Phrenia - Dal- és klippremier a vajdasági modern elketroniku metal csapattól: 'Into Infinity'

Egy új - 'Into Infinity' című - dallal és a hozzá készített egyedi képi világú videoklippel jelentkezett a modern elektronikus metalt popzenei megoldásokkal ötvöző vajdasági Phrenia.

Phrenia - Into Infinity

A zenekar a dalról, a klipről, és a közeljövő terveiről:

“Mindannyian a csillagokig akarunk érni. Ez a legkülönlegesebb tulajdonsága az embernek - hogy mer, és akar álmodozni. Sokunknak ez a legfőbb lételeme, ez az a valami, ami átsegít minket a mindennapok monotonitásán. Mi is hasonlóak vagyunk: menthetetlen álmodozók. Az ‘Into Infinity’ az ezek mögött meglakozó erőket, érzéseket és félelmeket járja körbe a maga ambiens, sötét, de mégis határozott hangzásával. Ritkán néz az ember tudatosan a vágyai mögé, pedig különleges, olykor már-már félelmetes dolgokat találna. Ezzel a dallal megpróbáltuk ezt megtenni, és megtalálni azt az egy közös dolgot, amin mindenki osztozik: mégpedig, hogy ugyanabba a végtelenbe tartunk mindannyian. Ezzel a kiadvánnyal folytatjuk a vonalat, amit a tavaly áprilisban megjelent 'Dissonance' indított meg. Egy teljesen új hangzást épít körénk, amit az aprólékosan kidolgozott elektronikus témák vezetnek melodikus gitárok, poppos ének, és súlyosabb ritmusszekció kíséretében. A produkció hangzásvilágát a billentyűsünk, Sebők Szabolcs és Simon István a No Silence Studios-ból együtt alkották meg.

A videoklipet Fehér Kornéllal közösen készítettük egy helyi, évek óta elhagyatva álló gyárépületben, ami tökéletes helyszínt adott ahhoz, hogy a falakra a minden tagot felvetítsünk, majd újra levideózzuk. Eddig a klipig távolabb állt tőlünk a művészibb képi világ, most azonban mindenképp szerettük volna kipróbálni, hogy ilyen téren, egy kevésbé felszerelt munkakörnyezetben mit tudunk alkotni. Nagyon kalandos forgatás volt, és igazán büszkék vagyunk arra, hogy önerőből meg tudtuk rendezni a videót. További érdekesség, hogy az ‘Into Infinity’ az első publikus dal a készülőben lévő nagylemezről, aminek a munkálatai a Petőfi Nagylemez Program keretein belül folynak 2023 áprilisa óta. Szakítva a hagyományos lemezmegjelenések formájával, a legtöbb dal valamilyen mozgóképpel, single-ként mutatjuk be a tényleges lemezmegjelenés előtt, ami 2024-ben esedékes.”

A csapatnak 2021-ben jelent meg 'Separated' című második nagylemeze, és ahogy fentebb olvasható, javában készül a folytatás.

Phrenia online:

www.phreniaband.com

https://songwhip.com/phrenia

https://shop.hmusic.hu/eloado/phrenia

https://www.facebook.com/PhreniaBand

 

Kapcsolódó cikkek