Pennhurst - Itt egy újabb dal a fővárosi modern metal zenekar készülő második albumáról: 'Üres báb'

Már a harmadik előzetes dalt hozta ki a budapesti modern metal zenekar, a Pennhurst az ősszel megjelenő második nagylemezéről. A 'Szörnyszülött' és az 'Újjáéledt' után most az 'Üres báb' című dallal ismerkedhetünk meg egy szöveges videó kíséretében. A felvétel a gyulai No Silence stúdóban készült Simon István 'Simi' hangmérnök vezetésével, aki a keverést és a mastert is elkészítette. A szöveges videó Sipos Levente munkája. Holnap pedig valószínűleg el is játsszák majd az új dalukat a Dürer Kertben, ahol a Light at Night és a Mennydörgés társaságában lépnek majd fel. 

Pennhurst - Üres báb

Csárádi Róbert a zenekar énekese a dal mondanivalójáról:

“A dalszöveg, melyet részben a kafkai átváltozás inspirált, azt az üzenetet hordozza, hogy az emberek gyakran dugják homokba a fejüket, passzívan sodródva az árral, elfelejtve, hogy a saját életükért első sorban ők maguk a felelősek. Átváltozásuk szimbolikusan arra utal, hogy amíg arccal a homokban vegetálnak, érzékek híján fel sem fogják, mitől lettek még önhibájukból megfosztva. A szöveg helyenként szarkasztikus hangvételű, célja pedig az, hogy minél több arc emelkedjen ki a homokból."

Horváth Imrének a zenekar gitárosának a további gondolatai az 'Üres báb' dal kapcsán:

"Az 'Üres báb' című tétel az ősszel megjelenő, második Pennhurst nagylemezen lesz hallható. Ez a szöveges videó, illetve a már megjelent 'Szörnyszülött' dalunk szöveges videója, és az 'Újjáéledt' címet viselő trackünk videoklipje, a lemez előfutáraként funkcionál. A dal a Petőfi program keretein belül készült el, a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával, itt megragadva az alkalmat szeretném megköszönni a bizalmat és a támogatást. A felvétel Simon István (Simi) hangmérnök vezetésével a No Silence stúdióban zajlott. Zeneileg egy rendkívül energikus, lendületes, riff-centrikus szám, amely teljes mértékben jellemzi a második lemezanyagunkat."

Pennhurst - Újjáéledt

Pennhurst az online streaming szolgáltatók kínálatában:

https://songwhip.com/pennhurst

Pennhurst fizikai termék rendelés:

https://shop.hmusic.hu/termek/pennhurst-orizetlenul-cd

 

A Pennhurst jelenlegi tagsága: 

Csárádi Róbert - ének, scream

Horváth Imre - gitár, vokál

Sipos Levente - gitár, scream, vokál

Balován Bence - basszusgitár

Vetési Gergő – dob

2024. május 31. Budapest Dürer Kert Pennhurst, Light at Night, Mennydörgés Facebook esemény: 

https://www.facebook.com/events/1339155676719743/?ref=newsfeed

Pennhurst - Szörnyszülött

Pennhurst online:

https://www.facebook.com/pennhurstband

https://pennhurstband.com/

https://www.instagram.com/pennhurstzenekar

https://www.youtube.com/@Pennhurstband_official

Kapcsolódó cikkek