Omega Diatribe - 'Deviant' címmel megjelent a fővárosi extrém groove metal banda ötödik nagylemeze!

'Deviant' címmel megjelent a fővárosi extrém groove metal banda, az Omega Diatribe ötödik lemeze. Az anyag társproducere és mixing/mastering mérnöke ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb...) volt, akinek közreműködésével 2018-ban a zenekar bezsebelte "Az év legjobb stúdióprodukciója" díjat a HangSúly Zenei Díjon a Trinity lemezükkel. A zenekar pályafutása alatt először magyar kiadóhoz igazolt, mégpedig a Metal.hu Records-hoz. Már az ő szárnyaik alatt landol az új korong, egy impozáns 8 paneles DIGIPAK CD és két fajta vinyl kiadásban. Az olyan nagy sikerű előzetes dalok, mint a My Sphere, a Mindreader, vagy a Stench Of Demise mellett olyan tételek hallhatók a korongon, mint például az Iapetus c. debütáló lemezről ismert Molecular Torsion újragondolt és újravett változata, vagy az Indoctrinated c. darab, amiben a Daath, Sinsaenum és Vented soraiból ismert amerikai énekes, Sean Zatorsky is hallható.

Kredit: Orosz Lilla és Szathmáry Ákos

OMEGA DIATRIBE - Stench Of Demise

Hájer Gergő (dalszerző gitáros, háttérvokál) az alábbiakat nyilatkozta az új albumról:

"A legutóbbi Metanoia c. lemezünk fantasztikus visszajelzéseket kapott mind a hallgatóság, mind pedig a zenei sajtó részéről, ezért éreztük, hogy nagy nyomás nehezedett ránk a folytatást illetően. Ez a presszió az eddigi legtudatosabb dalszerzési metódust és egyben a legfeszítettebb munkatempót diktálta az új lemez elkészítésének időszakában. Meggyőződésem, hogy a Deviant egy tisztességes és újító folytatása a Metanoia lemeznek, ami egy hű korlenyomata az Omega Diatribe jelenlegi formájának."

Majd Szathmáry Ákos (basszusgitáros) folytatta:

"Akik követik a zenekar mindennapjait, már hallhattak róla, hogy nemrég csatlakozott hozzánk Gróf Adolf (dob) és Kelemen János (gitár). Így általuk két új világ is belekerült a kemikáliába a munkálatok során, ami szerintem tényleg ráhelyezte a fahéjreszeléket és a koktélcseresznyét a végleges produktumra. Ez az első olyan lemezünk, ahol teljes egészében a kezünkbe vettük a grafikai tervezés részét is, így érdemes lesz a dalok mellé szemügyre venni a DIGIPAK kiadványt is, hogy teljes legyen az élmény a hallgató számára."

Végül pedig Lucsányi Milán (énekes) nyugtázta:

"A Deviant zeneileg és szövegvilágát tekintve is az eddigi legsötétebb hangulatú lemezünk. Nagyon egyenes, arcbamászó és szigorú dalok kaptak helyet ezen a korongon, mégis úgy érzem ismét sikerült kicsit elkalandoznunk, olyan helyekre, ahol még nem jártunk. A próbákon már hónapok óta gyúrjuk az új dalokat és nagyon várjuk, hogy végre színpadra állhassunk velük, mert egy igazán masszív szettel készülünk nektek."

Alább a teljes lemezt meghallgathatod YouTube-on, vagy bármelyik streaming szolgáltató felületén:

https://bit.ly/OD-Deviant_YT

A Deviant kiadványokat alább tudjátok megrendelni a Metal.hu webshopjából:

https://metal.hu/shop/zenekar/omega-diatribe

A zenekar lemezbemutató koncertje December 22-én kerül megrendezésre a Barba Negra kék színpadán, olyan zenekarok társaságában, mint a Beneath The Void és a From The Sky.

Esemény: https://www.facebook.com/events/858652352510627

Kredit: Szathmáry Ákos

Omega Diatribe - Deviant

(Metal.hu Records/2023.12.01.)

01. Stench Of Demise

02. Mindreader

03. Deviant

04. My Sphere

05. Reflections

06. Indoctrinated (feat. Sean Zatorsky)

07. False Prophecy

08. Seclusion

09. Molecular Torsion

Omega Diatribe - Mindreader

Az Omega Diatribe jelenlegi tagsága:

Hájer Gergő - guitár

Kelemen János - gitár

Szathmáry Ákos - basszusgitár

Lucsányi Milán - ének

Gróf Adolf - dob

 

Omega Diatribe Online:

https://youtube.com/omegadiatribe

https://facebook.com/omegadiatribe

https:/instagram.com/omegadiatribeofficial

https://open.spotify.com/artist/3PhlBs25cslOOkkFtQXXvT

 

Kapcsolódó cikkek