OM - Súlyos társadalmi problémát boncolgató dal a Vijaya Gauranga das gitáros vezette formációtól: 'Eldobva'

"Én nem tudtam, hogy menned kell…"

'Eldobva' címmel egy világszinten nagyon komoly társadalmi problémát jelentő cselekményt a fókuszba állító friss szerzeménnyel - és a hozzá készített szöveges videóval - jelentkezett a Vijaya Gauranga das gitáros vezette OM.

VGD a friss feldolgozásról:

“Az ‘Eldobva’ egy nagyon súlyos témát feszeget: az öngyilkosságot. Mindenki találkozott már vele családjában, baráti körében, de említhetünk itt híres zenészeket, Chester Benningtont vagy Chris Cornellt a közelmúltból. Nem beszélve az önpusztítás különböző módjairól, ami egy ‘lassú’ öngyilkosság, és népbetegség. Erre van utalás a dalban is. Valamiért mégis tabu ez a téma, nem nagyon akarunk róla beszélni, pláne arról, hogy mi vezet ehhez. Így pedig nehéz megtalálni a megoldást, vagy csökkenteni a szenvedők számát. Ezért döntöttünk úgy, hogy a szám közepén direkt módon is felhangzanak a statisztikai adatok.”

OM - Eldobva

Folyamatosan készülnek az új számok az OM-nál a következő nagylemezre, ez is közéjük tartozik. A múlt hónap elején megjelent - hazai és külföldi feldolgozásokat tartalmazó - 'FeldolgozOM' EP dalai is rajta lesznek ezen, de jönnek hamarosan a további szerzemények is, sok meglepetéssel.

OM az online felületeken:

https://songwhip.com/om-2

OM kiadványok a H-Music shopban:

https://shop.hmusic.hu/eloado/om

 

Kapcsolódó cikkek