OM - Dupla dalpremier: 'Samsara' & 'Kali-yuga'

Rendhagyó módon egyszerre két dalt is publikált a Vijaya Gauranga das gitáros vezette OM - a 'Samsara' és a 'Kali-yuga' az ősszel érkező negyedik nagylemez nyitó- illetve zárótétele, utóbbi Csató Péter (Replika) közreműködésével készült. A 2022-es 'Töredék' nagylemez, illetve a tavaly megjelent 'FeldolgozOM' digitális EP után idén ősszel érkezik az új album, amelynek zöme már elérhető a zenekar YT csatornáján, illetve az online zenei felületeken. A videókat mint mindig a zenekarvezető VGD készítette el.

OM - Samsara 

VGD a 'Samsara'-ról:

“A ‘Samsara’ lesz a lemez nyitó dala. Keleti hangszerekkel megtámogatott, instrumentális szám - egy jó rávezető, hangulatteremtő az albumhoz. Az élet folyamatos körforgását próbálja megmutatni a csendes kezdettől az újra elhalkuló végzetig.”

OM - Kali-yuga feat. Csató Péter 

VGD a 'Kali-yuga' elkészültéről:

“Néha születnek úgy dalok, hogy nem a szokásos / hagyományos szerkezetűek, de mégis kerek egészet alkotnak refrén nélkül is. Ilyen a lemezt záró ‘Kali-yuga’ is. A zene súlyához hasonló erősségű szöveget választottam, ami a több, mint 5000 éves Védák jóslata a mostani korra. Talán felfedezhető némi egyezés a most tapasztalható valósággal… Ennek interpretálására Csató Péter (Replika) barátomat kértem meg, ami csak növelte a komolyságot.”

OM az online streaming felületeken: 

https://songwhip.com/om-2

OM fizikai termék rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/om

OM online:

https://www.facebook.com/OMmusic108

 

Kapcsolódó cikkek