OM - Depeche Mode után egy Kimnowak feldolgozással jelentkeztek: 'Gyémánt'

Újabb meglepetés tétel érkezett a OM zenekar műhelyéből - ezúttal egy hazai gigasláger, a kilencvenes évek közepén született 'Gyémánt' című - Pribil György / Novák Péter jegyezte - Kimnowak szerzemény rockosított változatával jelentkezett a Vijaya Gauranga das gitáros vezette formáció, amelyhez egy videoklip is készült.

OM : Gyémánt - Kimnowak cover - feat. Major Rob /2023/

VGD a dalról:

“Amikor világossá vált, hogy nem egy feldolgozást fogunk készíteni, hanem többet, akkor a legtöbbet azon agyaltunk, hogy milyen magyar szám legyen az. Már nem is emlékszem melyikünk dobta be a Kimnowak ‘Gyémánt’ dalát, de rögtön éreztem, hogy ezt meg kell csinálni. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de ez a szám világsláger is lehetett volna, ha nem ragad be kishazánkba. Nyilván rockosítottuk, de igyekeztünk megőrizni az értékeit. Ismét Major Robi barátomat kértem meg, hogy toljon rá egy szólót, ami zseniális lett, és most a klipben is szerepel Zoli mellett.”

A még 2010-ben indult, majd egy hosszabb szünet után három éve újra aktív csapat tavaly novemberben megjelent 'Töredék' nagylemeze után egy "FeldolgozOM" című EP érkezik majd hamarosan.

OM : Walking in My Shoes - Depeche Mode cover /2023/

VGD a Depeche Mode 'Walking in My Shoes' dalának feldolgozásáról és az új anyagról:

“A ‘Töredék’ lemez megjelenése után nem sokkal dobta fel az ötletet Zoli (Lőrincz Zoltán énekes), hogy mi lenne, ha feldolgoznánk a Depeche Mode egyik dalát. Az ötletelés végén a ‘Walking in My Shoes’ lett a kiválasztott. Nem a legismertebb slágerük, ha lehet ilyet mondani egy DM számra, de a hangulata, a szövege nagyon inspiráló, és nem volt nagy erőfeszítés az áthangszerelése, átOMosítása se. Aztán ez egy új lavinát indított el, sorra jöttek az ötletek, hogy mit lehetne még feldolgozni, így egy 5 dalos digitális EP lesz belőle, ‘FeldolgozOM’ címmel. Már egy szám kijött, az ős-zenekarom, a Mantra ‘Igazi otthon’ című száma Csató Péter (Replika) közreműködésével. A többi legyen egyelőre meglepetés…”

OM : Igazi Otthon /Mantra cover/ feat. Csató Péter

OM a social médiában:

https://www.facebook.com/OMmusic108/

OM az online felületeken:

https://songwhip.com/om-2

OM kiadványok a H-Music shopban:

https://shop.hmusic.hu/eloado/om

 

Kapcsolódó cikkek