Nonfighters - Sajó Sándor 'Magyarnak lenni' című versét zenésítette meg a hazai blues zenekar és egy klipet is forgattak hozzá!

A hazai blues zenekar, a Nonfighters még 2022 végén a Nortyx Hangstúdióban Tóth Péter hangmérnökkel rögzítette Sajó Sándor 'Magyarnak lenni' című megzenésített versét. 2023 végén pedig Jakubecz Kálmán operatőrnek, vágónak köszönhetően Apajpusztán elkészült hozzá a videóklip is, amit januárban ki is hoztak a fiúk. A Nonfighters duót (Erdei Balázs - ének, gitár és Puskás István Pusi - basszusgitár, billentyű, vokál) ezen a felvételen Telek Attila dobos, Nagy Ágnes és Gulyás Nagy Lilla hegedűsök, valamint Rönkös Ildikó és Karasszon Dénes csellósok egészítették ki.

Fotó: Dévai Zoltán

Nonfighters - Magyarnak lenni  A Nonfighters a 'Magyarnak lenni' dalról:

"Ennek a dalnak a zenei felvételei már 2022 decemberében elkészültek, de a filmanyagot csak 2023 végére tudtuk leforgatni hozzá. A dal szellemiségét leginkább kifejező helyszínt választottuk, Apajpusztát. A szó legnemesebb értelmében festői szépségű táj kiválóan támasztotta alá a dal mondanivalóját. Áldásosan szép időt kaptunk a forgatáshoz, verőfényes napsütésben filmeztünk, egészen naplementéig. Az operatőri munkában Jakubecz Kálmi brillírozott, akinek a természetfilmes munkáiban szerzett tapasztalata sokat segített abban, hogy a végeredmény így nézzen ki. A vágás is az ő keze munkáját dicséri. Dévai Zoltán fotóművész pedig a kiváló meglátásaival és a majdani promóciós anyagokhoz használandó remek fotósorozatával segített minket, Erdei Balázst és Puskás Istvánt. Kívánom, hogy mindenki olyan szeretettel nézze, hallgassa, mint ahogy mi készítettük!"

Nonfighters online:

https://www.facebook.com/nonfighters

https://www.youtube.com/@zenekarnonfighters

Kapcsolódó cikkek