Nevergreen - Új dal az idén érkező jubileumi albumról: 'Hideg fém'

A tavaly novemberben bemutatott 'Miénk a Föld' után egy újabb friss szerzeménnyel jelentkezett a Nevergreen. A három évtizedes múltra visszatekintő patinás gothic/doom metal zenekar idén megjelenő 30 éves jubileumi nagylemezének második előfutáraként a 'Hideg fém' című dalt hozta nyilvánosságra, egy hátborzongató képi világú szöveges videó kíséretében. A friss anyagot a zenekar gitárosának Nenad Nedeljković-nak a stúdiójában, az NN Studio-ban rögzítették. A produceri feladatokat a zenekar két alapítója Bob Macura és Matláry Miklós látta el, míg a videót a csapat dobosa Szabó Endre (Orcotic studio) készítette.

Nevergreen - Hideg fém

Matláry Miklós a zenekar billentyűse, zeneszerzője, szövegírója az új dalról és klipről:

“Eltelt hat év az utolsó Nevergreen stúdiólemez, a ‘Monarchia’ óta, és azóta a világ, ha lehet, még rosszabb hely lett. Sokan ezt úgy reagálják le, hogy egyszerűen ignorálják a helyzetet, és úgy próbálnak élni, mintha egy izolált szigeten lennének. Ez vonatkozik a rockzenészek egy részére is. Mi ezt nem tehetjük, mert mi egy olyan országból jövünk, amelyik már nincs, és amelyik egy értelmetlen véres háborúban esett szét. Így nem tudunk tudomást sem venni a történésekről, amik körülöttünk folynak, és ez hatással van a lelkiállapotunkra, zenénkre, szövegeinkre. És nem csak a háborúról van itt szó, más folyamatokról is. Valamint, a civilizációnk vékony hámja alatt megbúvó emberi természetről, ami nem a legmorálisabb képet fest az uralkodó rétegekről. Mindez hatással van az alkotó szellemiségünkre.

Idén májusban 30 éves a Nevergreen. Ez nem kevés idő - több mint negyedszázad. A történelem egy szelete. Eme munkásságunkat egy zeneileg és hangzásilag is korszerű, elsöprő erejű lemezzel szeretnénk megkoronázni. Az első klipes dal, a ‘Miénk a Föld’ után itt van egy új szerzemény, a - szöveges animációs videóval kísért - ‘Hideg Fém’, amihez az európai hírű, szabadkai származású Arpad Slancik horrorisztikus, megdöbbentő szobrait használtuk fel, mert hűen tükrözik a mai világot. Májusra tervezünk még egy klipet felvenni, és valamikor az új album megjelenése előtt még egy szöveges animált videót is megjelentetni egy másik dalra - ezeket a kisfilmeket dobosunk, Szabó Endre készíti nagy művészi érzékkel. Ezek, az új lemezzel együtt lennének a beharangozója a 30 éves jubileumi Nevergreen nagykoncertnek, ahol az összes albumunkról játszanánk dalokat.”

Nevergreen - Miénk a Föld 

A Nevergreen jelenlegi tagsága: 

Matláry Miklós - billentyűk

Bob Macura - ének, basszusgitár

Nenad Nedeljković - gitár

Szabó Endre - dob

Nevergreen az online felületeken:

https://songwhip.com/nevergreen

Nevergreen fizikai termék rendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/nevergreen

Nevergreen Online:

https://www.facebook.com/nevergreen.hu

Kapcsolódó cikkek