Necropsia - Új dallal jelentkezett a tavaly óta újra aktív debreceni hardcore/metal zenekar: 'Idegen'

Egy éve aktivizálta magát újra a debreceni hardcore/metal fogat, a Necropsia. Az eredetileg 1992-ben alakult zenekar szinte a klasszikus felállásában éledt újjá, azaz Virág Zoltán Ales basszusgitáros, Oroszi Tibor Rossi gitáros/énekes Pósafalvi Krisztián gitáros és Szilágyi Pisti dobos, egyedül Bodnár Zsolt Böske énekes nem vett részt az újjáalakulásban. A srácok tavaly a zenekar 30. születésnapja alkalmából támasztották fel a formációt, akkor még Böske helyén Horváth Pityesz állt a mikrofon mögött. A jubileumi bulik lecsengése után azonban szeptember közepén bejelentették, hogy találtak egy új állandó énekest a Szegből és a Moltóból már ismert Katona Péter személyében. Október végén 'Kövek a zsebben' címmel pedig már ki is hozták az első új dalt Péterrel. Most megérkezett a folytatás is, az 'Idegen'. Érdekesség, hogy az 'Idegen' előbb született meg, mint a 'Kövek a zsebben', azonban a zenekar úgy gondolta elsőre egy kicsit könnyebben emészthető dallal áll elő.

Necropsia - Idegen

A Necropsia az 'Idegen' dalról:

„Ez volt az első dal, amely közel húsz év elteltével megszületett. Sokkal komolyabb, nehezebben emészthető tétel, mint a Kövek a zsebben, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a második bemutatásra kerülő dal legyen. Mivel a zenekar tagjai életvitelszerűen elég messze élnek egymástól, így hagyományos klipet most sem készítettünk, viszont a vizuál jól alátámasztja a dal mondanivalóját.”

Necropsia - Kövek a zsebben

A zenekart élőben ma este Debrecenben a Roncsbárban lehet elcsípni, míg holnap Budapesten az Instantban játszanak. A koncertprogram gerincét a 'Mélység' és a 'Magány rítusai' albumok dalai alkotják, de természetesen az új szerzeményeket is eljátsszák majd. Ma és holnap is a Blackhoney és a Hatred Solution melegíti majd be a közönséget.

Necropsia, Blackhoney, Hatred Solution 2023. december 28. Debrecen Roncsbár Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/1352797492030579

Necropsia, Blackhoney, Hatred Solution 2023. december 29. Budapest Instant Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/330951932797424

A Necropsia jubileumi koncertjeiről a zenekar Youtube csatornáján találhatóak kiváló felvételek, míg a hanganyagot az ismertebb online streaming platformokon találjátok meg. Továbbra is készül a zenekar dokumentumfilmje is.

 

Necropsia online:

www.necropsia.hu

https://www.facebook.com/necropsia9230

https://www.instagram.com/necropsia9230

https://www.youtube.com/@necropsiazenekar

https://www.tiktok.com/@necropsia9230

 

Kapcsolódó cikkek