Mhorai - 'Waters' címmel holnap jelenik meg a mezőkövesdi modern metal zenekar új albuma!

Holnap jelenik meg 'Waters' címmel a mezőkövesdi modern metal Mhorai új nagylemeze. Az albumot a Metal.hu adja ki és eddig három előzetes dalt ismerhettünk meg róla (Ephemerida, Deluge, 52). A lemez fizikai példánya is elérhető lesz, mely egy 6 paneles digipack-ot, plusz egy egyedi dizájnnal ellátott posztert is tartalmaz. Aki pedig élőben is szeretné meghallgatni az új dalokat, az legközelebb ezt jövő héten pénteken, június 2-án a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben teheti ezt meg, ahol a srácok a Skog, a Beneath The Void, a Hit by a School Bus és a The Way We Are társaságában lépnek majd fel.

Mhorai - Waters az Online platformokon:

https://distrokid.com/hyperfollow/mhorai/waters?fbclid=IwAR3RqvJ4Dt_qhQgYjyeYBcGceedDwQYmD-dT7oiEQdCbs31OAT034N6orZE

MHORAI - 52

Mhorai a 'Waters' album megjelenéséről:

"Mondanom sem kell, hatalmas öröm számunkra, hogy végre teljes egészében hallhatjuk a második nagylemezünket. 2022 elején, mikor a lemez munkálatait elkezdtük, az volt a víziónk, hogy a 'Hegemony' atmoszféráját, amit annyira szerettünk az első lemezben, tovább vigyük. Mindezzel együtt azonban nem szerettük volna ismételni magunkat: a szándékunk az volt, hogy megtartsuk a zenénk alappilléreit, de új zenei struktúrákkal és új hangzással vegyítsük ezeket. Ezek mellett az elképzelések mellett sok olyan élmény is - negatív és pozitív egyaránt - ért minket zenekarként is, amik arra sarkalltak, hogy senkinek ne akarjunk megfelelni ezzel az albummal. A dalírás és a dalok koncepciói emiatt ösztönösebbek és nyersebbek lettek.

MHORAI - Deluge

A dalírós összeülések kezdetén arra lettünk figyelmesek, hogy a dalötletek nagy részében megtalálható egy közös elem. Ez így tök jól hangzott, viszont elvetettük a hagyományos koncept album ötletét. Ahogy a zenék egyre jobban megértek, kiválogattuk a kedvenc témáinkat és csak utána kezdtük összefűzni őket egy albummá. Ebből a szempontból elmondható, hogy a dalok meglehetősen organikusan születtek. Nem állt szándékunkban kompromisszumokat kötni a hangszeres részekben: vissza nyúltunk a gyökereinkhez és a technikás, néhol darálós riffeket a klasszikus core-világból hozott breakdown-okkal fűszereztük de úgy, hogy végig megmaradjon a sodró lendület. Hogy sikerrel jártunk-e? Ezt majd Te mondd meg, miután meghallgattad a lemezt.

Az albumon megtalálhatók sorozatok, könyvek által életre hívott dalszövegek és történetek, azonban a legfőbb motívum mégis a világunkat fenyegető kataklizma. Igyekeztünk ezt a témát is több szemszögből vizsgálni, többféle jövőképet és kimenetelt felvázolni. Nem a világ megváltása vagy vészharang kongatása volt a célunk, hanem gondolatébresztő és emlékezetes történeteket tárni azok elé, akik azt választják, hogy elmerülnek ebben a 39 perces metal albumban. Ha készen állsz, akkor hunyd be a szemed és indulhat a merülés."

Mhorai - Waters

1. Deluge

2. Raging Depth feat. Samu Konter

3. Ephemerida

4. Sink Ship

5. 52

6. Depth’s Embrace

7. Hypoxia

8. Varuna

9. Jibaro

10. Aftermath

MHORAI - Ephemerida

Mhorai Online:

Facebook: https://www.facebook.com/mhoraimetal

Instagram: https://www.instagram.com/mhorai_offi...

Bandcamp: https://mhorai.bandcamp.com

Kapcsolódó cikkek