Lemezmegjelenés: The Doors - Live at the Matrix

1967 márciusában a The Doors már a világhírnév kapujában állt, amikor egy héten át minden este fellépett a Matrix nevű San Franciscó-i klubban. Ezek az előadások a feledés homályába vesztek volna, ha nincs Peter Abram, a szórakozóhely egyik társalapítója, aki mániákus gyűjtőként rendszeresen megörökítette a helyszínen tartott koncerteket. Az általa – március 7. és 11. között – készített felvételek most végre széles körben elérhetővé válnak.

A ’LIVE AT THE MATRIX 1967: THE ORIGINAL’ című kiadvány limitált példányszámú, 3 CD-s és 5 LP-s verzióban kerül a boltok polcaira 2023. szeptember 8-án. Abram eredeti anyagait Bruce Botnick, a The Doors legendás hangmérnöke maszterelte újra a megjelenés apropójából.

Ezek a felvételek különleges kincsek a zenekar rajongói számára, hiszen a fellépések néhány héttel azelőtt zajlottak, hogy a „Light My Fire" világszerte berobbant. A korongon olyan slágereket hallgathatunk újra, mint a „People Are Strange”, a „Break On Through (To The Other Side)”, vagy a „Soul Kitchen”.

The Doors The Matrix San Francisco, CA 1967 03 07 Full Album

https://thedoors.com/

 

Kapcsolódó cikkek