Lemezmegjelenés: The Barnestormers- The Barnestormers

A skót születésű ausztrál rockénekes, Jimmy Barnes vadonatúj allstar együttest alapított The Barnestormers néven, mely 2023. május 26- án jelentkezik azonos címre keresztelt kiadványával.

A rockabilly stílust képviselő banda tagjai Barnes mellett a The Living End ausztrál együttes alapító gitárosa, dalszerzője és énekese, Chris Cheney, a brit zongorista Jools Holland, aki pályafutása során olyan világsztárokkal dolgozott, mint Sting, Eric Clapton vagy George Harrison, illetve Slim Jim Phantom, a Stray Cats dobosa, aki a nyolcvanas évek elején a neo-rockabilly mozgalmat vezette, és a híres dél-afrikai producer Kevin ‘Caveman’ Shirley (Aerosmith, Iron Maiden, Dream Theater).

The Barnestormers - Real Wild Child

A ’The Barnesstormers’ című korong a rock 'n' roll és a rockabilly eredetét ünnepli és a műfaj úttörő előadói és dalai előtt tiszteleg. A lemezen felcsendül a pörgős „Johnny’s Gone” című Don Walker szám feldolgozása és Johnny O'Keefe Real Wild Child”-ja, ami az ausztrál rock 'n' roll alapköve, hiszen ez volt az első ausztrál rockfelvétel, amely felkerült a helyi slágerlistákra 1958-ban, az eredeti előadót pedig az ausztrál Elvis-szé tette.

The Barnestormers - Johnny's Gone

A borító a londoni illusztrátor, Vince Ray összetéveszthetetlen trashcomic alkotása, amely az olasz Marco Pavone rajzfilmes karaktereit idézi.

https://twitter.com/barnestormers

 

Kapcsolódó cikkek