Lemezmegjelenés: Pretenders - Relentless

Pénteken ’Relentless’ címmel egy vadonatúj lemezzel rukkolt elő a Pretenders angol-amerikai rockegyüttes.

Az új korong egy világosan körülhatárolt pillanatfelvétel arról, hogy hol tart a zenekar 2023-ban. A tizenkét zeneszámot tartalmazó albumot a tiszta, érzelemdús dalszövegek és az azonnal felismerhető, impulzív Pretenders-hangzás jellemzi.

A felvételeket a gitáros James Walbourne és a banda elsőszámú dalszerzője, Chrissie Hynde közösen írták. A teljes anyagot pedig a londoni Battery Studios-ban rögzítették David Wrench (Goldfrapp, Erasure, The xx, FKA Twigs) produceri vezetésével.

Már három ízelítőt is kapott a közönség az újdonságról: elsőként a „Let The Sun Come In” érkezett, mely a megjelenésekor a BBC Radio 2 csatornán a hét felvétele lett.

Pretenders - Let The Sun Come In

Ezután következett az „I Think About You Daily” című, zongoravezérelt dal, mely egyenesen az ember szívének közepébe talál. Utóbbi érdekessége, hogy a felcsendülő vonósokat a legendás Radiohead együttes gitáros-billentyűse, Jonny Greenwood vezényelte.

Pretenders - I Think About You Daily

Harmadikként pedig az „A Love” című szerzeményről hullott le a lepel, melyet a tagok élőben is előadtak a Glastonbury Fesztiválon, méghozzá Johnny Marr (legendás angol zenész) és Dave Grohl (Foo Fighters frontembere) vendégszereplésével, a koncert meg- koronázásaként.

Pretenders - A Love

https://thepretenders.com/

 

Kapcsolódó cikkek