Lemezmegjelenés: Green Day - Dookie (30th Anniversary Edition)

A ’Dookie’ az amerikai rockegyüttes, a Green Day harmadik stúdióalbuma, amely 1994. február 1-jén jelent meg. A főként a frontember, Billie Joe Armstrong által írt kiadvány leginkább a személyes élményeiből táplálkozik, olyan témákkal, mint az unalom, a szorongás, a kapcsolatok és a szexualitás. A lemezt öt dallal népszerűsítettek: a „Longview", a „Basket Case", a „Welcome to Paradise" újra felvett változatával, illetve a „When I Come Around" és a „She" című slágerekkel.

A populáris zenében a grunge többéves népszerűsége után a ’Dookie’ egy élénkebb, dallamosabb rock-hangzást hozott a mainstreambe, amely könnyen elérte a széles nyilvánosságot, és világszerte népszerűvé tette a Green Day-t. A banda a koronggal a következő évben Grammy-díjat nyert a legjobb alternatív album kategóriában.

A lemezt 2023. szeptember 29-én újrakiadják 4 CD-s és kétféle 6 LP-ből álló, limitált készletekben, melyek olyan csemegékkel bővítettek, mint kiadatlan demók és live felvételek, valamint a banda Woodstock ’94-es koncertfelvétele.

Green Day - Basket Case (4-track demo)

https://greenday.com/

Green Day - In the End (4-track demo)

Kapcsolódó cikkek