Lemezmegjelenés: Grateful Dead - Wake Of The Flood (50th Anniversary Deluxe Edition)

50. évfordulója alkalmából a Grateful Dead ’Wake Of The Flood’ című albuma újonnan maszterelt és korábban kiadatlan anyagokkal bővített verzóban érkezik 2023. szeptember 29-én.

Az amerikai rockbanda a legendás korongot 1973-ban adta ki, miután Ron “Pigpen” McKernan alapító tag elhunyt és Mickey Hart dobos ideiglenesen elhagyta a csapatot. A formáció ekkor hozta létre saját lemezkiadóját, a Grateful Dead Records-ot, amely egyszerre az átmenet, a növekedés, a kitartás és az optimizmus szimbóluma volt a tagok számára. Akkoriban egy új felállást is bemutattak, a billentyűs Keith Godchaux és az énekes Donna Godchaux-val.

A ’Wake Of The Flood (50th Anniversary Deluxe Edition)’ tartalmazza az album eredeti hét dalát, valamint az „Eyes Of The World” és a „Here Comes Sunshine” korábban kiadatlan demófelvételeit.

A jubileumi anyagon egy további bónuszfelvétel is helyet kapott a ’Wake Of The Flood’ megjelenését követő turné utolsó koncertjéről.

A Northwestern Egyetem McGaw Memorial Halljában 1973. november 1-jén rögzített szett a „Weather Report Suite” és a „Mississippi Half-Step” című dalokkal van felszerelve, és a sorozat egyik legkreatívabb jamjét is magában rejti („Morning Dew”, ”Playing In The Band”, ”Uncle John's Band”, ”Playing In The Band).

Grateful Dead - Wake Of The Flood

https://www.dead.net/

Kapcsolódó cikkek