KORI zenekar - Dal-és klippremier: '20-ra lapot' Elköszönő koncert szeptember 8-án!

Sokat sejtető (!?), többféleképpen értelmezhető, de mindenképpen fantáziadús címet kapott - és egy videoklippel is megtámogatott - vadonatúj dallal jelentkezett a KORI zenekar. A '20-ra lapot (Patkó a seggemen)' még akár az aktuális ars poetica-ja is lehetne a banda névadójának, motorjának, Koroknai Árpád énekesnek, művésztanárnak, hiszen pár hét múlva több órányi repülőútra költözik szülővárosától (Tenerife), egyelőre úgy tűnik, hosszú távra... azonban ez nem befolyásolja munkáját, és zenekarainak aktivitását.

Kori - 20-ra lapot (Patkó a seggemen)

Kori a dal megszületéséről:

"A dal zenei témáját Lackó hozta, én megírtam rá az énekdallamot, majd a szöveget, és a csapattal csinosítgattuk a stúdióig a nótát. A szöveghez az alapötletet Kozma Norbi adta - akivel öt dalt írtunk közösen a majdani albumra -, mert amikor összeállt a zenekar és faragtuk a dalokat, azt mondta: ‘Neked tényleg patkó van a seggeden, hogy mindig talpra tudsz állni.’ (nevet) A ‘20-ra lapot’ cím adta magát, mivel 2020 elején alakult a csapat, majd a Covid teljesen átrendezte a világot, és mindenki azt mondta, hogy ebben a helyzetben egy új zenekart beindítani nem vall ép elmére. De mi mégis 20-ra kértünk lapot!"

Szeptember 8-án, pénteken ‘Viszlát, Debrecen!’ néven egy elköszönő koncertre kerül sor a nagyerdei Víztoronyban, amire Kori néhány régi zenészbarátját is meghívta. /Sándor József „Günter” (ex-P.Box, Szfinx), Bodó Tamás (ex-P.Box), Monok Tamás és Volosinovszki János (Szfinx), valamint Kozma Norbi (Rúzsa Magdi, Acoustic Gallery, ex Abrakazabra)/

Menetrend:

18:00 Kapunyitás

19:00 Kerecsen

20:00 KORI zenekar

A folytatást tekintve, még idén év vége felé érkezik a KORI zenekar - szintén 20-ra lapot című - debütáló nagylemeze.

KORI Zenekar:

Koroknai Árpád „Kori” - ének, vokál

Simonyi László – gitár, vokál

Németh Attila „Ger-Man” – billentyűk

Miski Zoltán – bass, vokál

Sávai Bence - dob

 

Kori Zenekar Online:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100040087676596

https://songwhip.com/kori2?fbclid=IwAR0fqfa6NotyNsvzbFd2IIGj8DpRTSRzlBI1CSGMHiEkhT9O9Sy9VmOElFM

https://www.facebook.com/profile.php?id=100040087676596

 

Kapcsolódó cikkek