Készségfejlesztő feladatokkal jelenik meg az Iszkiri új albuma!

Nagycsoportosoknak és kisiskolásoknak szóló foglalkoztató füzetet jelentet meg az Iszkiri gyermekzenekar az új CD-jével. A kiadvány képességfejlesztő faladatokat tartalmaz, és célja az is, hogy a civilben pedagógusként dolgozó zenekartagok szakmai segítséget nyújtsanak a szülőknek. A Csillagos 5-ös lemez dalai többek között az iskolai beilleszkedésről, a kistestvér érkezéséről és az óramutató értelmezéséről szólnak.

ISZKIRI Zenekar - A kis dinó

Az Iszkiri két tagja is pedagógus, Dombi Ádám basszusgitáros, énekes általános iskolai tanító, míg Baraczka Gergő gitáros, énekes óvodapedagógus, egy gödi óvoda vezetője. Utóbbi a Micimackóból musicalt alkotott - amit jelenleg is játszik a Hadart társulat -, meséket ír, mi több, Józsefvárosi királylány című műve a "Mesélj minden nap!" civil kezdeményezés kampányanyagába is bekerült.

Gergő és Ádám mellett Csikós Péter énekes, gitáros és Valastyán Tamás dobos alkotja az Iszkirit. Az együttes eddig is különleges kiadványokkal jelentkezett, a második és a harmadik lemezük például mesekönyvvel együtt jelent meg, de az új, Csillagos 5-ös című albumuk még szokatlanabb formában lát napvilágot. A CD-hez ugyanis mellékelnek egy foglalkoztató füzetet, melyben készségfejlesztő feladatokat oldhatnak meg óvodások és kisiskolások.

"Nagy felelősségünk van abban, hogy mi az, amit zenénkkel, viselkedésünkkel, megjelenésünkkel képviselünk" – mondta el Baraczka Gergő zenekarvezető. - "A gyerekek felnéznek ránk, egyfajta mintaként szolgálunk nekik, hiszen adott esetben kedvenc dalaikat játsszuk, újra és újra meghallgatnak minket, megnézik a klipjeinket, stb. Ezért gondoltunk arra, hogy ha a mi nevünkkel fémjelzett fejlesztő kiadványt kapnak a kezükbe, azt szívesen forgatják majd, játszva, örömmel tanulnak velünk. Emellett, mivel civilben pedagógusként dolgozunk, az Iszkirin keresztül is szeretnénk egy kis szakmai segítséget nyújtani az apukáknak, anyukáknak."

A lemez egyes dalai edukatív céllal is készültek: az Iskola-boogie az iskolai beilleszkedésről, a Csikimaki a kistestvér érkezéséről, a Hány óra van? az óramutató működéséről szól, a Pizzasütögető lényegében egy pizza receptjének, illetve elkészítésének humoros leírása.

A Csillagos 5-ös album november 6-tól elérhető minden online platformon.

A lemezbemutató november 26-án, vasárnap 16 órától lesz a Fonó Budai Zeneházban.

A lemezbemutató Facebook-eseménye:

https://www.facebook.com/events/811451437400423?active_tab=about

 

Kapcsolódó cikkek