Jackhammer - A 'Kompakt Város'-ra forgatta első videóklipjét a szigtevári zenekar!

Kihozta első videóklipjét a tavaly januárban alakult szigetvári rockzenekar, a Jackhammer. A trió a 'Kompakt Város'-hoz forgatott kisfilmet, melynek az anyagát egyrészt a próbatermükben készítették, másrészt pedig régi fényképeket elevenítettek meg. A dal szövege pedig sajnos hazánk minden kisvárosában egy mindennapos létező probléma. A friss szerzeményt az énekes, gitáros Hanczik Dávid (SHOCK,HanicZ stb.) ) saját stúdiójában, a Metalhigiéné Stúdióban rögzítették, Dávid pedig a masterelést és a keverést is elvégezte. Az új nóta pedig rövidesen elérhető lesz minden online zenei streaming szolgáltatónál. Aki pedig élőben is elcsípné Dávidékat, az legközelebb ezt június 8-án teheti majd meg Szigetváron a SzigetVáRock Fesztiválon, ahol a kisszínpadon lépnek fel 19:40-kor

JACKHAMMER - Kompakt Város

A zenekar az alakulásról:

A név még úgy 15 évvel ezelőtt keletkezett egy buli alkalmával amikor Gary és Dávid megismerkedtek. Gary szeretett volna dobolni tanulni, Dávid megígérte neki, hogy tanítja, és Gary határozottan kijelentette, hogyha lesz egyszer zenekaruk, biztos, hogy Jackhammer lesz a neve.

2022-ben, miután Dávid hazaköltözött Székesfehérvárról, Gary Pécsről, és ahogy régen, újra elkezdtek zenélni, előkerült az ötlet és megszülettek az első dalok. 2023 januárjában a Németországból hazatérő Gergő is csatlakozott a csapathoz, ő több mint 10 év kihagyás után ragadott újra hangszert.

Gary évek óta egy hip hop hatásokkal dolgozó csapatban dobol, hozzá kellett szoknia a rock flow-jához, de nagyon hamar belejött. 1-2 hónap után Gergő is úgy játszott a basszusgitáron, mintha el se telt volna az említett évtized. Dávidnak van egy bizonyos zenei múltja, rengeteg előadóval, zenekarral és stúdiómunkával, itt viszont kiélheti éneklésre és nagyon zajos hangzással gitározásra való hajlamait. Eleinte egy félbeflexelt mikrofonba énekelt a próbákon, ami felvételnek jó atmoszférát adott, de az amúgy is nagyon nyers, BOSS HM2 pedálra építő, svéd death metal jellegű gitárhangzás mellett ez további zajmennyiséget eredményezett, fütyült minden, mint egy BZmot motorvonat, szóval végül váltottak a jól bevált Shure SM58-ra, Dávid őszinte sajnálatára."

Hanczik Dávid a zenekar énekese, gitárosa a klipről:

„Sokat nosztalgiázunk, hogy annak idején ebben a nagy múltú városban mennyi zenekar, milyen pezsgő élet volt. Ennek szerettünk volna emléket állítani, és reflektálni a mostani helyzetre ezzel az abszolút low budget, általunk kreált videoklippel. Ahhoz képest, hogy régen Szigetvár milyen volt, most a településtábla alá ki lehetne tenni a Silent Hill táblát, de titkon azt reméljük, ez egyszer megváltozik majd. Van egyfajta keserv hangulata, de így őszinte. Emellett folyamatosan születnek az újabb dalok, és rendszeresen demózunk a saját stúdiónkban. 

A klip elkészítéséhez nagy segítséget nyújtott Pinczehelyi József szigetvári fotográfus, akinek a fényképeit is felhasználva AI alkalmazással a régi képekből is mozgóképeket kreáltunk.”

A Jackhammer tagsága: 

Varga Gary - dob

Jancsula Gergő - basszusgitár

Hanczik Dávid - ének, gitár

 

Jackhammer online: 

https://www.instagram.com/jackhammer_szigetvar/

https://www.facebook.com/Jackhammerszigetvar

https://www.youtube.com/@Jackhammer-us1sp

Kapcsolódó cikkek