godfater - Megjelent Tátrai Tibusz zenekarának első, 0 című lemeze, május 13-án a Barba Negrában lépnek fel!

Aki ott volt, nem feledheti – a sokak által csak új honi supergroupként emlegetett rockformáció, a godfater. dübörgő sikert aratott néhány napja a zsúfolt Akváriumban. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen eddig amerre csak járt az alig egy éve alakult zenekar, mindenütt hatalmas érdeklődés előzte meg a koncerteket, a színvonalat pedig az együttes összetétele eleve garantálja.

Tibusz”, azaz Tátrai Tibor a Kossuth- és Liszt-díjas, valamint Érdemes Művész nemcsak a Tátrai Bandnek volt meghatározó tagja, hanem olyan korszakos bandáknak is, mint a Generál, a Skorpió, a Hobo Blues Band, a Boom Boom vagy a Magyar Atom. Borlai Gergő lassan kijárhat a világsztár titulus, vagy félezer lemezen játszott már együtt neves hazai és külföldi muzsikusokkal. Mellettük a fiatalabb generációt is toptehetségek képviselik. Az énekes-billentyűs Szebényi Dani manapság korosztályának egyik legjobb hangja, vezéregyénisége, kétszáznál is több felvétel közreműködője, dalait pedig már 100 milliónál is többen hallgatták meg a különböző streaming felületeken. Gotthard Mihály gitárosvirtuózban sokan Tibusz méltó partnerét látják, szakmai berkekben ismerik és elismerik, szintén megannyi formációban (többek között az Ocho Machoban) megfordult már. Kéri Samu a Berklee Egyetem eddigi első és egyetlen magyar basszusgitárosa, a legfiatalabb a társaságban, a zenekari szinten ez az első komoly megmérettetése, játékával kiválóan illeszkedik az igen előkelő társaságba. Élő koncerteken a hangzást - és a színpadképet - tökéletesen egészítik ki a vokalista hölgyek, Lengyel Johanna és Hegedűs Bori.

godfater. - Búcsúkeringő

Szakmabéli kollégák, a sajtó munkatársai és persze a rajongók is ritka élmény reményében jelennek meg a nézőtéren rendre szép számmal, hogy megérezhessék, miként adódik össze és árad a színpadról a tagok elképesztő energiája.

Ahogy most is, legutóbb tavaly a Müpában tartott fellépésre is hetekkel korábban gazdára lelt az utolsó jegy is, alighanem a következő nagyobb fővárosi koncert esetében sem lesz ez másként. Május 13-án a Barba Negrában a remények szerint minden eddiginél többen lehetnek egyszerre részesei a csodának. A koncert előtt Lee Oliver melegíti a hangulatot.

Facebook eseményoldal:

https://www.facebook.com/events/882736559846386

Jegylink:

https://jegy.rock1.hu/godfater_20230513

Addig is mintegy ráhangolódásképpen érdemes megvásárolni a godfater. 0 című CD-jét, amely debütáló album is egyben. A lemezre élőben, javítások nélkül vették fel a dalokat - három saját nóta mellett a zenekar tagjai válogattak a Tibusz múltjához köthető széles repertoárból, többek között hallható az elsöprő lendületű az Álljatok meg a Skorpiótól, vagy az egyik legszebb magyar ballada, a Ne szeress Deák Bill Gyula első lemezéről. Természetesen a Barba Negrában ezek is elhangzanak majd!

godfater. - Álljatok meg!

godfater. - Ne szeress engem

godfater Online:

https://www.facebook.com/godfater.band

https://www.instagram.com/godfater.of...

https://www.tiktok.com/@godfater.band

 

Kapcsolódó cikkek