Esperfall - A gyógyulás útján… Klippremier: Nature Of The Disease (The Second Advent)

Új videoklippel jelentkezett a fővárosi power/melodic death metalos Esperfall, a tavaly áprilisban megjelent Origins In Darkness című nagylemez legsúlyosabb, legagresszívebb tételéhez, a Nature Of The Disease (The Second Advent) dalhoz készült ezúttal egy kisfilm.

ESPERFALL - Nature Of The Disease (The Second Advent)

Sima Nóra énekes a dalról:

A szélsőséges, intenzív érzelmek mögött a fájdalom és a krónikus betegségtől való félelem áll, ami mentálisan és fizikailag is megterhelő. A szöveg - a ‘Retreat Into Dreamland’ című számunkhoz hasonlóan - itt is egy párbeszéd a betegség és annak elszenvedője között, de ebben az esetben ez a személy már nem hajlandó megadni magát, azonosulni a betegséggel és elfogadni, hogy maga a kór átveheti a kontrollt az élete fölött. Ebben a számban egy igazi harcos szólal meg a fájdalma és küzdelme közepén, ugyanakkor tisztában van vele, hogy ha nem harcol tovább, akkor nem csak a betegség, hanem az ön-szabotázs áldozatává is válik. A feszes tempójú, karcos ének kifejezi a dühödt tehetetlenséget és türelmetlenséget, de a kínzó kétségbeesést is, megmutatva hogy egy ilyen helyzetben az ember mennyire nyers ösztönlény és törékeny halandó is egyben. A dal címe arra a folyamatra utal, melynek során a főhősünk elkezdi felgöngyölíteni, kibogozni a betegségének az igazi természetét. Ennek a tudásnak a birtokában már hatékonyabban tudja felvenni a harcot a betegségével, és így szép lassan képes lesz elindulni a gyógyulás útján.”

A videoklipet a Kill Monday Management csapata készítette.

Operatőr / fotók: Farkas Christián

Vágás, VFX: Gerő András Péter

Colorist: Simon Leila

“A forgatásra idén januárban került sor, a budapesti Art Quarter-ben, és azért választottuk most ezt a tételt, mert mivel - hangulatában, zenéjében - elég eklektikus az ‘Origins In Darkness’, szerettük volna ezt a végletét is illusztrálni. Ez az egyetlen szám az albumon amiben csak női hörgés van, és szerettük volna jobban kiemelni, hogy a zenekarnak van egy ilyen oldala is. Ez már a negyedik videoklipünk a nagylemezhez, és ezt a dalt mindenképpen be akartuk mutatni ilyen formában is.”

Esperfall:

Sima Nóra - ének, hörgés

Wachal Péter - basszusgitár, hörgés

Zathureczky Zsombor - billentyűk

Gábeli László - szólógitár

Kerek Szabolcs - ritmusgitár

Pécz Attila - dobok

 

A lemezről eddig megjelent videoklipek:

Retreat Into Dreamland: www.youtube.com/watch?v=H_3nnWW6rHU

Plato’s Cave: www.youtube.com/watch?v=1zj8N_XRGx4

Tempest In Paradise (The First Advent): www.youtube.com/watch?v=uOnpwhX1770

 

Esperfall FB-oldal: www.facebook.com/esperfall

Teljes album a YouTube-on: www.youtube.com/watch?v=XgDodhh2hjg

Az Origins In Darkness az online felületeken: https://songwhip.com/esperfall/act-i-origins-in-darkness

 

Kapcsolódó cikkek