Égiek koncertje - Méltó emlékezés a legendákra, akik már nincsenek közöttünk (május 26. - Erkel Színház)!

A 100 Folk Celsius frontembere, Orbán Józsi március elsején lenne 75 éves, de e hónap 11-én lesz tíz éve, hogy Bódi László, alias Cipő, a Republic énekes-szövegírója is fájdalmasan korán itt hagyott bennünket. De nemcsak a szomorú kerek évfordulók figyelmeztetnek arra, hogy a magyar beat, pop és rock halhatatlan sztárjai életükben, de még haláluk után is mennyi örömöt, érzést, élményt adtak és adnak rajongóik számára. A honi zenésztársadalom tagjai május 26-án az Erkel Színházban nagyszabású és rendhagyó koncert keretében a legnépszerűbb dalaik felidézésével emlékeznek azokra a legendás előadókra, akik az utóbbi évtizedekben távoztak az élők sorából.

A teljesség igénye nélkül néhány izgalmasnak ígérkező produkció a teljes programkínálatból: Cipő és a Republic egyik legismertebb dalát, a 67-es útont Abaházi Csaba énekil, Balázs Fecó örökbecsű slágerét, a Hazafelét Varga Miklós adja elő, míg Kóbor János "Mecky" hangját az ezüstesőben Keresztes Ildikó idézi meg.

Akikre emlékezünk:

Balázs Fecó, Benkő László, Bokor Tibor, Cipő, Cserháti Zsuzsa, Flipper Öcsi, Gallai Péter, Jakab György, Komár László, Kóbor János Mecky, Máté Péter, Orbán József, Som Lajos, Somló Tamás, Torontáli István, Tunyogi Péter, Zámbó Jimmy.

A hangszeres zenészekről sem felejtkezünk meg, egy dal és kivetítő segítségével emlékezünk meg róluk. Keresztes Ildikó pedig Balázs Fecóval "énekel együtt".

És akik már biztosan velünk együtt emlékeznek:

Abaházi Csaba, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Luigi, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Sándor Évi, Takáts Tamás, Varga Miklós, Varga Viktor, Vastag Tamás, Veréb Tamás, Weisz Viktor, Zeffer András

Az est házigazdája Várkonyi Attila dj. Dominique.

Kísér a Stúdió 11 ensemble.

Majdnem 3 órás koncert, szünettel.

Égiek Koncertje az Erkel Színházban Facebook eseményoldal:

https://www.facebook.com/events/520941602812331?active_tab=about

Jegyvásárlás:

https://broadway.jegy.hu/program/egiek-koncertje-140298

Több fellépő is szívesen emlékezik meg egy - egy történettel arról, akinek a dalát előadja a koncerten:

Varga Miklós: "Már kissrác koromban, rajongóként nagyon sokat jártam Korál koncertre. A jobbnál jobb nótákon kívül mindig kíváncsi voltam a Fecó arcára, mert ahogyan játszott a Hammond orgonán, hosszú haja mindig beterítette az arcát, így csak nagyon ritkán bukkantak ki az arcvonásai. Később, „kollegaként” már sokszor találkoztunk. Egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor együtt énekeltük el a Kossuth téren, egy nagygyűlésen, több százezer ember előtt a „Reményhimnusz” című dalt, az én repertoáromból."

Abaházi Csaba: "Még nem volt Republic, mikor először találkoztunk, egy közös ismerősünk ajánlotta őt, mint szövegírót. Csendes, szerény srácnak tűnt, az öltözete viszont kihívóan extravagáns volt, hosszú bőrkabát, bakancs, és az a sapka, amit a 67-es út klipjében is láthatunk rajta. Végül nem dolgoztunk együtt, de a kapcsolatunk megmaradt, boldog voltam, mikor a Republic beindult, hiszen testközelből láthattam a csapat indulását, volt néhány közös koncertünk is. Különleges, egyedi karaktere volt a hazai zenei színtérnek."

A technika segítségével együtt énekelhet Keresztes Ildikó Balázs Fecóval, de megjelenik Gallai Péter is egy duett erejéig. Egy csodálatos dal alatt kivetítő segítségével megemlékezünk azokról a zenészekről is, akik ugyan nem mikrofonon keresztül közvetítették gondolataikat, hanem a hangszert hívtak segítségül. Május 26–án emlékezzünk azokra a zenészekre, akik oly sok örömöt, érzést, élményt adtak számunkra. És van – e jobb, szebb megemlékezés, mint a dalaikon keresztül. Mert amíg a dalaik élnek, addig ők is köztünk maradnak.

Kapcsolódó cikkek