Dystopia - Új, magyar nyelvű dallal és klippel - jelentkezett aszegedi modern metalos zenekar: 'Nem látszik már'

Vadonatúj dallal, és egy hozzá készített profi klippel jelentkezett a szegedi székhelyű modern metalos Dystopia. Az időközben egy tagcserén is átesett (Mezey Balázs gitáros helyére Blanár Levente érkezett) zenekar friss dala, ahogy címe is mutatja, magyar szöveget kapott - a publikált kisfilm főszereplője Kárász Zénó színművész.

Dystopia - Nem látszik már

Vári Gábor (ének/gitár) a dalról:

“A ‘Nem látszik már’ elhagy egy csomó olyan irányvonalat, ami egységesen jellemző volt ránk. A verzéket Péter hörgése teszi kellően hátborzongatóvá, a zenei alap is komplexebb kb. bárminél, amit eddig csináltunk. A leginkább szembetűnő különbség mégis a magyar szöveg. A dal az elidegenedés fájóan aktuális témakörét feszegeti. A főhős belső párbeszédét hallhatjuk, ahogy épp megbeszéli magával, hogy már azt se tudja miért küzd pontosan, de azért 'ez az Ő harca'. Elvág minden kapcsolatot a külvilággal, saját magában viszont csak ürességet talál. Mire rájönne, hogy az életének pont az ajtón kívül kellene jelentést keresnie, már késő. Nem túl vidám, de engem pont arra emlékeztet, hogy mennyire fontosak az emberi kapcsolataim, és hogy ne féljek segítséget kérni, ha arról van szó. Van, hogy egyetlen kedves szó kiemel valakit a sötétségből, és van, hogy pont az ad valakinek a legtöbbet, ha segíthet.”

Bajusz Péter (basszusgitár/ének) a videoklip forgatásáról:

“A videoklip a NO TOTAL FILMS műhelyében készült. Márkot már korábbról is ismertük, és volt pár olyan korábbi referenciájuk, ami miatt rájuk esett a választásunk, de a srácok munkamorálja és a végeredmény minket is meglepett. Az egész klip, a részletekbe menő kidolgozás és a kivitelezés is közös munka volt: mind a zenekar, mind a kreatív stáb sokat hozzátett a végleges anyaghoz. Amikor az alapötlet kialakult és elkészült a történet váza, akkor vált egyértelművé számunkra, hogy a storyline hiteles megjelenítéséhez képzett színészre lesz szükségünk. Több lehetséges opció közül a Szegedi Nemzeti Színház színészét, Kárász Zénót szemeltük ki, akivel rövid egyeztetések után kiderült, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk. A választásnál az is közrejátszott, hogy kaptunk egy fülest, hogy Zénó kifejezetten szereti a keményebb zenét. Mind az egyeztetések, mind a felvétel nagyon jó hangulatban telt, Zénó a forgatásra betéve ismerte a dalt, maximálisan magáévá tette a szerepet, fantasztikusan játszott. Konstruktívan állt minden jelenethez, akár hússzor eljátszott egy-egy képsort, mindezt a 40 fokos hőségben kint a puszta kellős közepén. Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó élmény volt a forgatás, az előkészítés, ténylegesen igazi csapatmunka.”

A srácokkal legközelebb szeptember 29-én, Budapesten, az Analóg Music Hall-ban lehet találkozni, ahol a Salvus és a Petricor társaságában lépnek színpadra, november 4-én pedig Szegeden, a Városi Rock Klubban koncerteznek, a Slowmesh és a Barbears partnereként. 

09.29. Budapest / Analog Music Hall

https://www.facebook.com/events/1068230054163732

Dystopia az Online Streaming szolgáltatóknál:

https://songwhip.com/dystopia-2

Dystopia fizikai termék megrendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/dystopia

 

Kapcsolódó cikkek