Detox - Elsőként a címadó dal hallgatható meg a tamásiból indult heavy metal zenekar rövidesen megjelenő első albumáról: 'Túl hideg ez a Föld'

Jövő hónapban jelenik meg az 1992-ben Tamásiban alakult klasszikus heavy metal stílusban alkotó Detox zenekar első nagylemeze 'Túl hideg ez a Föld' címmel. A srácok elsőként a címadó szerzeményt tették elérhetővé. Az anyagon kilenc régi, 1994 és 1996 között készült dalt vettek újra Márkó Zoliék, amiből az öt Detox dal 1994-ben, míg a négy Monument ( A Detox utóda.) dal 1996-ban lett eredetileg rögzítve. Plusz egy vadonatúj nótát pakoltak bónuszként a lemez végére. Az albumot a zenekar első demóját elkészítő felállás készítette el. (Az első demó azonos címmel jelent meg anno, mint most az album.)

Detox - Túl hideg ez a Föld

Márkó Zoltán gitáros a Detox első lemezéről:

"Lassan de biztosan készül a DETOX album. A címadó dal már kikerült a Youtube csatornánkra. Hamarosan jön még több is, addig is a hírek követhetők a DETOX Facebook oldalán, ahol fotók ,koncert és próbatermi felvételek is megtalálhatóak1993-tól 1996-ig. Igaz a végén már Monument néven alkotottunk, de a két zenekar szorosan összefüggött."

Könnyű Tamás énekes az első Detox lemezről:

"16 éve már, hogy nem énekeltem nagylemezen ! Utoljára a Morpheus III. került rögzítésre 2007 -ben ! Remélem nem okozom senkinek sem csalódást a jövő hónapban megjelenő DETOX - Túl hideg ez a Föld című cd lemezzel, amely 9 régi dalt (1994-1996) , és 1 újat tartalmaz ! Vérbeli "old school" heavy metal album lesz !"

Detox - Túl hideg ez a föld

1. Túl hideg ez a föld

2. Tébolyult Álmok

3. Engedj el!..

4. Féktelen vágyak

5. Idegen

6. Monument

7. Őrült nemzedék

8. Szép és a szörnyeteg

9. Nézz körül

10. Igaz hittel (Bónusz 2023)

 

A Detox zenekar jelenlegi tagsága:

Könnyű Tamás ( ex-Morpheus) - ének,vokál

Szomoru"Siska"Tibor - dob

Sajtos Sándor - basszusgitár

Márkó Zoltán (Spiritbell) - gitár

 

A Detox zenekar rövid története:

"A DETOX zenekar 1992-ben alakult a Tolna megyei Tamásiban. Az akkori tagok: Könnyű Tamás ének, Márkó Zoltán gitár, Kocsis Levente basszusgitár, Bodnár Mihály dob, Nagyházi Attila gitár. 1993-ban 2 személyi változás is történt. A dobokat Szomoru "Siska" Tibor, míg a basszusgitárt Sajtos Sándor vette át. Megkezdődött a közös saját dalok írása, és a sok élő fellépés. Ezzel a felállással készült el 1994 nyarán Balatonbogláron Légrádi Antal (R.I.P.) segédletével a zenekar demója a Túl Hideg ez a Föld. A felvétel után Nagyházi Attilát behívták katonának így 4 fős felállás maradt. Ezután újabb tagcsere történt, Sajtos Sándor elhagyta a zenekart helyét Bodnár Mihály vette át. A másik gitáros Téglás István lett. Az akkor már MONUMENT néven működő zenekart 1996- ban Könnyű Tamás énekes elhagyta, így az énekesi teendőket Bodnár Mihály vette át, és Győri Norbert lett az új basszusgitáros. Ezzel a felállással (Szomoru"Siska" Tibor dob, Bodnár Mihály ének, Győri Norbert basszusgitár, Téglás István gitár, Téglás Éva ének, Márkó Zoltán gitár) készült el 1996 őszén a MCMXCVI demó szintén Légrádi Antal hangmérnökkel. Most 30 évvel később az első demót készítő zenekar úgy döntött, hogy újra veszi a régi dalokat egy mai kornak megfelelő hangzással, és sok éves tapasztalattal."

Detox zenekar anno...

Detox Online:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100093027672732

https://www.youtube.com/@detoxdetox-cu2qs

 

Kapcsolódó cikkek