Damnation - 'Fátum' címmel megjelent a volt Thy Catafalque gitáros Juhász János vezette makói death metal zenekar deütáló albuma!

'Fátum' címmel megjelent a volt Thy Catafalque gitáros Juhász János alapította és vezette makói death metal zenekar a Damnation első nagylemeze. A 2020-ban alapított zenekar előzetesen a 'Belső Kapuk a Világűrbe' valamint 'A Paraziták Vándorlása' című dalokat hozta ki. Az anyagot a zenekar dobosának Szenti Árpádnak a vezetésével rögzítették az Obsidian Sound Stúdióban. A keverés és a master szintén Árpi nevéhez fűződik. A lemez borítóját Stan Ivan követte el. Az album a Pest Records bandcamp felületére került ki, míg a hazai terjesztést a Metal Ör Die Records végzi majd, de a zenekartól közvetlenül is beszerezhető. A kiadó a zenekar stílusát régisulis death metalként írja le, példaként az Incantation, a Morbid Angel és a Gorefest triót hozza fel. A dalszövegek az univerzum halandóságáról, az emberiség egyik legkorábbi félelméről, az égi léptékű egzisztenciális szorongásról szólnak.

Damnation (Hun) - Fátum (Album 2024)

A zenekar a lemezmegjelenésről:

"Íme zenekarunk debüt albuma a 'Fátum'. A lemez immáron elérhető a Pest Records bandcamp felületén. A hazai terjesztést a Metal Ör Die Records végzi valamint tőlünk is be tudjátok szerezni privát üzeneten/emailen keresztül: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. A premierét innen is köszönet a Death Metal Promotion csatornájának!"

Damnation - A Paraziták Vándorlása

Juhász János alapító és fő dalszerző az albumról:

"Nagyon örülök, hogy végre elkészült ez az album, és hálás vagyok, hogy ilyen nagyszerű zenészekkel készíthettem el."

A Damnation tagsága:

Juhász János - gitár

Gáspár Péter - basszusgitár

Szenti Árpád - dob

Bárány Tamás - gitár

Forczek Ádám - ének/szöveg

Damnation - Fátum

1. Belső kapuk a világűrbe

2. Halandó mindenség 

3. Lennvilág

4. Múlás

5. Antiverzum 

6. Holocén alkony 

7. A paraziták vándorlása 

8. Rejtőzködő fajok a kvantumok birodalmában 

9. Zsigerlét 

10. Az idő áramlatai 

Damnation - Belső Kapuk a Világűrbe

Damnation - Fátum a bandcampen:

https://pestrecords.bandcamp.com/album/damnation-f-tum

 

Damnation online:

https://www.facebook.com/damnationhun

Kapcsolódó cikkek