Cadaveres - Körmiék egy klipet is kihoztak búcsúképpen: 'A bűnös'

A hazai rock / metal underground színtér egyik patinás csapata, a Cadaveres egy régi dalához készített új videoklippel jelentkezett. 'A bűnös' című dal a zenekar 'Demoralizer' albumának a nyitódala, ami a 2015-ös 'Hazai' EP-n jelent meg magyar nyelvű verzióban. A kisfilm Kovács Zsolt (Winci’s Imaginary Cover Arts) munkája.

Cadaveres Esszencia - A bűnös

Cadaveres Esszencia néven az év eleje óta járja az ország klubjait a Körmöczi Péter gitáros vezette Cadaveres, az apropó pedig a 30 éves jubileum, hiszen az elődzenekar Cadaveres De Tortugas 1993-ban alakult. A koncertkörút állomásain nem csak az alapcsapat állt színpadra, hanem egy kibővített felállás, plusz szinte minden helyszínen több vendéggel is találkozhatott a közönség - a bulikon pedig szinte minden korszakból felcsendültek dalok, azaz a komplett diszkográfiát átfogó programmal örvendeztették meg a hallgatóságot. 

Körmi a klipről, és a továbbiakról:

Szerettem volna ezzel a klippel az összes szereplőjét megjeleníteni ennek a megmozdulásnak, sőt olyan régi zenésztársak is feltűnnek utalás-jelleggel a videóban, akik most nem tartottak velünk ezeken a bulikon, plusz például korábbi lemezborítók is megjelennek benne. Sokat ötleteltünk, aztán januártól kezdődően egy nagyon sziszifuszi munka eredményeként most született meg a kisfilm. Magához a dalhoz egyébként mindig is szerettünk volna egy videót, és ezek szerint most jött el az ideje. (nevet) Mondjuk, az időzítés nem éppen a legkiválóbb, mert a zenei munkásságomat jelen pillanatban nyugdíjazni szeretném. Úgyhogy mind a jubileumi turné, mind ez a klipmegjelenés egy lezáró momentum nálam. Picit hátrébb szeretnék lépni, és a Cadaverest is parkolópályára állítom… egy időre biztos. Most nagyon kereknek érzek mindent… számvetést is végeztem: 11 albumon közreműködtem, és közel 1000 koncerten álltam színpadon.” 

A Cadaveres Esszencia formációval még három helyszínen lehet találkozni: 

Május 27. Budapest - Akvárium Klub

STRONG DEFORMITY ★ RACKET 25 ★ +CADAVERES +NAGYÚR 

Július 22. Esztergom - Kill The Mosquitoes fesztivál 

Július 28. Székesfehérvár - FEZEN Fesztivál

Cadaveres Esszencia | FEZEN Fesztivál | 07.28.

Cadaveres az online felületeken:

https://songwhip.com/cadaveres

https://cadaveres.hmusic.hu/

http://www.cadaveres.hu

https://www.facebook.com/CADAVERESBAND

https://www.instagram.com/cadaveresband

 

Kapcsolódó cikkek