A Sziget Fesztiválra is be lehet kerülni a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóról!

Hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 11-én a Kobuci kertben. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fesztiválos fellépéseket, előzenekarozást és zenekari fotózást is lehet nyerni. A szerencsések bekerülhetnek a Petőfi Rádióba és a Petőfi TV-be.

Mehringer - tavalyi győztes Fotó: Andrási Ingrid

A tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők, a díjak között szerepel fellépés a Sziget Fesztiválon, a Kerekdomb Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, valamint a Péterfy Bori & Love Band előtt. A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt és a legjobb dalszövegírót, akik mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából az egyik döntős együttes egy dala bekerül nagyjából 500 helyre, köztük telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, bútoráruházakba, hipermarketekbe és állateledel boltokba. A kiválasztott szerzemények minimum egy éven át napi rendszerességgel hangzanak el az üzletekben. A Petőfi Rádió Különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a négy Fülesbagoly Tehetségkutató döntősei közül egy dalt, előadóit bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza. A rádió Petőfi Live műsorába és a Petőfi TV Akusztik című produkciójába szintén fellépési lehetőséget lehet nyerni. A nyertes zenekar egyik tagja ingyenesen elvégezheti az imPro School Dalszerző képzését. A budapesti győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 2,5 millió forint.

A versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget Fesztivál programszervezője, Both Miklós zeneszerző, előadóművész, valamint Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye és a Liszt Intézet Brüsszel igazgatója. A 10 döntős együttes és a díjkiosztó között a tavaly, debreceni nyertes, azaz a Herself ad koncertet.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, az MVM és a Hangfoglaló Program támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében.

További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1793042174430422

 

Kapcsolódó cikkek