Watch My Dying - Új dal és klip az Esztergomból indult extrem metal zenekartól: 'Napköszörű'

Több mint öt év után új klipesített dallal jelentkezett 'Napköszörű' címmel a hazai veterán extreme metal zenekar, a Watch My Dying. A dal a zenekar alakulásának 25. évfordulóját megünnepelni kívánó és szeptember 5-én érkező 'Egyenes kerülő' album első előfutára. A nyolcdalos anyag a 'Fényérzékeny' és a 'Moebius' albumok újrakiadásait is jegyző Metal.hu kiadásban jelenik majd meg. A lemez limitált vinyl formátumban is megjelenik majd, amit ITT! már elő is lehet rendelni. Aki pedig élőben is megnézné Veres Gáborékat, az legközelebb ezt július 12-én pénteken az idei Rockmaraton fesztivál második napján teheti majd meg 19 órakor a Metal.hu színpadnál. Majd hazai pályán Esztergomban július 26-án pénteken a Kill The Mosquitoes fesztivál nyitónapján, ahol aznap rajtuk kívül még a Don Gatto, a CYD, a Beerzebub, az amerikai Hemlock, a Devoid és a No Man Is Whitout Fear is.  

Watch My Dying - Napköszörű 

Watch My Dying – Egyenes kerülő LP & CD előrendelés:

https://metal.hu/shop/termek/watch-my-dying-egyenes-kerulo-lp/

Veres Gábor a zenekar énekese a 'Napköszörű' klipjének az elkészítéséről:

"Márciusban forgattuk a következő albumunk első videóját a Napköszörű című dalunkra. A No Total Films stábjával dolgoztunk, akik régi ismerőseink és meggyőzőnek találtuk a munkáikat is.

A látványvilágot nagyban meghatározta, hogy a zenélés mellett Sanyi (Bori Sándor a Watch My Dying gitárosa).másik kreatív oldala a festészet, már az első albumunk borítóján lévő absztrakt képet is ő készítette. Néhány régebbi koncertünket összekötöttük helyszíni kiállítással, egy alkalommal interaktív akciófestést is rendeztünk két dal között a jelenlévő közönség közreműködésével. A WMD idén huszonöt éves, jó alkalomnak láttuk, hogy a ciklus körbeérjen, és erre a vizuális témára építsük a jubileumi évünket. 

Egy raktárépület belső terét alakítottuk át galériává, aminek a központi részéhez egy falméretű printet készítettünk. Ez a festmény lesz az ősszel megjelenő új albumunk frontján is."

...a 'Napköszörű' szövegéről:

"„A következő album egyik fő témája a múlttal való szembenézés és az önreflexió. Több dal is tartalmaz nem túl rejtett visszautalásokat régebbi szövegekre, így egy-egy teljesen más szemszögből is újragondoltuk a mögöttünk lévő éveket. A Napköszörű egy személy története, aki belefáradt, hogy mindenki CSAK akkor keresi, ha akar tőle valamit. Miután teljesen betelt a pohár, azt a groteszk megoldást választja, hogy felszeleteli és felszolgálja magát. A valóságban szerencsére nem léteznek ilyen egyoldalú emberi kapcsolatok. Nyilván. Akik régebb óta követnek minket, azonnal ki fogják szúrni egy elejtett félmondatból, hogy melyik korábbi dalunk kiegészítése ez a kis sztori, persze egy másik szereplő szemszögéből. A lemez több pontján is lesznek hasonló felfedeznivalók, amiket nem fogunk iskolai elemzés szintjén megjelölgetni.

Akik régebb óta követnek minket, azonnal ki fogják szúrni egy elejtett félmondatból, hogy melyik korábbi dalunk kiegészítése ez a kis sztori, persze egy másik szereplő szemszögéből. A lemez több pontján is lesznek hasonló felfedeznivalók, amiket nem fogunk iskolai elemzés szintjén megjelölgetni.”

... a rövidesen érkező új nagylemezről:

„Az ősszel megjelenő albumról elöljáróban annyit, hogy ezúttal igyekeztem magamhoz képest minél egyértelműbben és egyszerűbben fogalmazni, nem használtam idegen szavakat, hogy minden a lehető legvilágosabb legyen. A WMD a kezdete óta a generált káoszról, identitásvesztésről és az érthetetlen jövőről szólt. Ez időközben megvalósult, a bőrünkön érezhetjük minden nap. A Szterotip, a Duplikált Predesztinatív Kooperáció, vagy az Elválasztás kora mind szó szerint váltak realitássá. Ezt az irányt nem lehet és nem is kell tovább a falig tolni, így ezt az albumot jelentősen legallyazott zenei és szövegi eszközökkel szerettük volna értelmezhetőbbé tenni.

A letisztult mondanivalóhoz letisztult hangzást kerestünk, amit Bőcze Zsolt úrnál találtuk meg. Nehéz feladata volt, de a hagyományos WMD megszólalást úgy tudta újrafogalmazni, ahogyan még mi magunk sem. Egy gyógypedagógus türelmével és egy Lidl pénztáros gyorsaságával dolgozik, nem tudunk elég hálásak lenni neki ezért. 

Zenei szempontból talán az is érdekes, hogy több demó készült el, mint ahány dalt kiválasztottunk a lemezre tematika és hangulat alapján, így néhány kiadatlan dologgal együtt egy következő EP is belátható közelségbe került.

Watch My Dying online:

https://www.facebook.com/WatchMyDying

https://www.instagram.com/watchmydying/

https://klausztrofonia.bandcamp.com/music

https://open.spotify.com/artist/5ZWRArDmkl8croDSE4LKaM

Kapcsolódó cikkek