Transylvanium - Új klipesített dalt hozott ki a székelyföldi zenekar az április elején érkező második nagylemezéről: 'Az élet újrakezdi'

Április 5-én jelenik meg 'Az élet íze' címmel a székelyföldi Transylvanium második nagylemeze. Most az albumot nyitó 'Az élet újrakezdi' című klipesített dallal ismerkedhetünk meg. A kisfilm képi anyaga a tavaly decemberi Barba Negrás koncertjükön készült. A klasszikus hard rockot játszó csapat 12 tételes CD-je már előrendelhető. Az anyag a szolnoki Denevér Hangstúdióban készült, a hangmérnökök Cserfalvi "Töfi" Zoltán és Boros Béla voltak, míg a zenei rendezésbe az előbbiek mellett a zenekar gitárosa Kibédi Levente is besegített. A keverés és a master szintén Cserfalvi "Töfi" Zoltán munkája.

Transylvanium - Az élet újrakezdi

Orosz-Pál Levente énekes 'Az élet újrakezdi' dalról: 

Ez a dal a felelősségtudatot, a reményt, és legfőképpen az emberi akaraterőt, döntőképességét testesíti meg. A megbecsülés és értékmentés szimbólumaként funkcionál, akár az életről, akár a természetről legyen szó. Lényegében a fő üzenete az, hogy rajtunk, embereken múlik, milyenné fejlődik a világ. Palancsa Gábor szövege keményen fogalmaz, társadalmunk egyik súlyos problémáját tárja elénk. A ma embere kevésbé figyel a rombolásra, legyen az természeti vagy humán indíttatású, a dal pedig megpróbálja erre felhívni a figyelmet: ‘mikor néma csend lesz, az élet újrakezdi’. Majd rávilágít az egyik legfontosabb dologra: ‘Nézz fel majd a porból, ne mondj semmit, végre emeld fel az arcod, emeld fel az égre, onnan kaptál mindent…” Az album több dalának a szövegvilága is bizonyos értelemben önismereti, progresszív témákat, kérdéseket feszeget, esetenként a lelkiismeret hangját szólaltatja meg, így ez a dal, ami az album nyitó tétele is egyben, picit előrevetíti az egész lemez szövegvilágát. Hangulatában viszont nem pesszimista, inkább dallamos, de modern hangzásvilágú hard rock zeneszám.”

Transylvanium - 'Az élet íze' előrendelés:

https://shop.hmusic.hu/eloado/transylvanium

Transylvanium az online streaming szolgáltatóknál:felületeken:

https://songwhip.com/transylvanium

Transylvanium - 'Az élet íze'

(2024.04.05./H-Music Hungary) 

01. Az élet újrakezdi

02. Jó borban van romantika

03. Az élet íze

04. Visszatérsz

05. Emlékszem

06. Közel egy vízió

07. Szeretem, ha szeretnek

08. Ne keress szigetet

09. Ingyen van minden

10. Engedj

11. Belső szobám

12. Magamba látok

 

A Transylvanium tagsága: 

Orosz - Pál Levente - ének 

Kibédi Levente 'Kibcsi' - gitár 

Miklós Levente 'Indián' - gitár 

Biró Levente - basszusgitár

Bálint Júda Ákos - dob

 

Transylvanium online:

https://www.facebook.com/transylvanium2018

 

Kapcsolódó cikkek