The Idoru - Klippel hozták ki az április végén megjelenő új album második előzetes dalát : 'This Ship Will Sail'

Április 26-án jelenik meg a fővárosi dallamos post-hardcore/punk zenekar, a The Idoru ötödik nagylemeze 'Undertow ' címmel. A tíz dalt tartalmazó anyag a svéd Black Star Foundation gondozásában jelenik meg és ez lesz egyben a csapat új felállásának a stúdiós bemutatkozása is. Az albumról első előzetes dalként a 'The King Is Naked' jött ki, ami egyben a lemez nyitódala is. Most pedig megérkezett a második felvezető dal is, a klippel megtámogatott 'This Ship Will Sail'. Érdekesség, hogy ez a klip 11 éve a zenekar első mozgóképes anyaga, amit Peter John Kiss (TherealJP, Svnseas, ex-Till We Drop) készített a fővárosi Aurórában. A stúdiómunkálatok több helyen zajlottak. Az énekfelvételek a Grenma Studióban Botlik Mátyás (The Grenma, Kies) felügyeletével, a gitárokat az Ash Soundban Horváth Attilával (Subscribe) és Bodnár Péter (Zsiráf Szand, Blind Myself) segítségével, míg a dobokat a Pannonia Studióban rögzítették szintén Bodnár Péter vezénylésével, aki egyben a keverést és a masztert is jegyzi, amit a már említett Zsiráf Szandban végzett el. A dalhoz borítót is készítő Bödecs Andris énekes a This Calling-ban már együtt játszott a zenekar legújabb tagjával Szirota Márió dobossal.

The Idoru - This Ship Will Sail 

Szalkai Tibi gitáros a 'This Ship Will Sail' dalra készült klip forgatásáról:

"Egyszerű és nagyszerű volt a forgatás, és lett a végeredmény. Peter John Kiss remek munkát végzett amellett, hogy egy kiváló arc. Azt kaptuk, amit szerettünk volna. Tök jó volt egymást “hájpolni” a forgatás alatt, közben hallgatni a dalt az Auróra klub hangrendszerén keresztül az arcunkba bömbölve, és megállapítani: DeJólSzólVazze!!!"

The Idoru - Undertow album előrendelés: https://blackstarfoundation.bandcamp.com/album/undertow

A zenekar az új albumról:

"Az Idoru utolsó nagylemezének megjelenése óta 13 év telt el. A változásokkal és szünetekkel spékelt, hosszú idő után egy olyan anyag született, ami keretbe foglalja az elmúlt 20 év kiadványait egy 10 számos dalcsokor formájában. Ízig-vérig Idoru, annak bájával és minden csínjával-bínjával. Egy örökzöld, klasszikus alkotói mondással élve: „a dallamos részek még dallamosabbak, a kemény részek pedig még keményebbek lettek”, annak rendje és módja szerint!"

A srácok az 'Undertow' lemezbemutató koncertjét május 10-én tartják a fővárosi Turbinában, ahol rajtuk kívül fellép még a nyíregyházi dallamos hardcore Petofi és a fővárosi NYHC/DC hardcore Touch, valamint még egy zenekar csatlakozása várható.

The Idoru 'Undertow' lemezbemutató 2024. május 10. Turbina Kulturális Központ Vendég: Petofi, Touch,+support Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/8041468582536927/

The Idoru - The King Is Naked

The Idoru - The King Is Naked az online streaming platformokon:

https://recordu.lnk.to/NE5gsF

The Idoru - Undertow

(Black Star Foundation/2024. április 26.)

01. The King is Naked

02. Sewn Shut

03. The Center of Everything

04. Lighthouse

05. New Directions

06. Extremes

07. This Ship Will Sail

08. Until The End

09. Mystery

10. Between Good And Evil

A The Idoru jelenlegi felállása:

Szalkai Tibor - gitár

Mohácsi Mátyás - basszusgitár

Bödecs András - ének

Varga Gergely - gitár

Szirota Márió - dob

 

The Idoru online: 

https://www.facebook.com/TheIdoruBand

https://www.instagram.com/theidoruofficial/

https://open.spotify.com/artist/5VcPodf2f2MScqcVAoweK6

https://music.apple.com/hu/artist/the-idoru/376789856

https://www.deezer.com/en/artist/391981

https://www.amazon.com/music/player/artists/B01LWI83I5/the-idoru

 

Kapcsolódó cikkek