The Halo Effect - Harmadszorra önálló turnéval tér vissza hozzánk a volt In Flames tagok alkotta zenekar!

Előzenekarként már kétszer fellépett nálunk a három éve alakult svéd melodikus death metal zenekar a The Halo Effect. Harmadszorra viszont már önállóan térnek vissza. Míg első alkalommal 2022. októberében az Amon Amarth és a Machine Head előtt melegítették be a közönséget, addig idén márciusban a Meshuggah és az Avatar előtt léptek fel a Barba Negra Red Stage színpadán. 2025. február 7-én a Barba Negra Blue Stage színpadán azonban már ők lesznek a főzenekar. Speciális vendégként magukkal hozzák a Peter Tägtgren (Hypocrisy, ex-Lindemann, The Abyss) énekes-gitáros vezette szintén svéd electro-industrial metal Pain-t is. A kezdés ezen az estén a finn melodikus death metal Bloodred Hourglass-ra hárul.

A The Halo Effect eddig egy nagylemezt jelentette meg 'Days of the Lost' címmel 2022-ben. Tavaly azonban már kihozott két új dalt, míg idén egyet a mostani évben érkező második nagylemezéről. A csapat érdekessége, hogy mind az öt tag játszott az In Flames-ben. Jesper Strömblad (ex-In Flames, ex-Ceremonial Oath, ex-Dimension Zero, ex-Sinergy, ex-The Resistance, ex-Cyhra)- gitáros, alapítóként és fő dalszerzőként kereken húsz évet töltött a zenekarban, de Peter Iwers (ex-In Flames) basszusgitáros és Daniel Svensson (ex-In Flames, ex-Sacrilege) dobos is majdnem húsz évet töltött el göteborgi csapatban. Mikael Stanne (Dark Tranquillity, Grand Cadaver, Cemetery Skyline, ex In Flames) énekes a kora időszakban húzott le két évet, míg Niclas Engelin (ex-In Flames, ex-Engel, ex-Passenger, ex-Gardenian) gitáros több alkalommal is megfordult az alap svéd melodikus death metal zenekarban, legutóbb éppen a The Halo Effect beindulása előtt volt ott négy évet. Jesper Strömblad a csapat gitárosa egyenlőre főleg a dalszerzésben és a stúdiós munkában veszi ki a részét, a turnézást nem vállalja, hiszen annak idején az alkoholproblémái miatt hagyta ott az In Flames-t és a hosszas koncertkörutakat. Jespert a kezdetektől Patrik Jensen (The Haunted, Witchery) helyettesíti az élő fellépéseken.

The Halo Effect - Become Surrender

svéd electro-industrial metal Pain-t még 1996-ban alapította Peter Tägtgren (Hypocrisy, ex-Lindemann, The Abyss) énekes-gitáros, aki egyben stúdiós szakember is és a zenekar valójában egy stúdiós projekt, és a felvételek során mindent egyedül old meg Peter. Eddig már nyolc albumot hozott ki, a kilencedik pedig 'I Am' címmel jövő pénteken jelenik meg. A koncertekre azonban igazi zenekarrá alakul az eddig kilenc nagylemezt kiadott csapat, és a főnök mellé felsorakozik David Wallin dobos, Jonathan Olsson basszusgitáros és Sebastian Svalland gitáros.

Pain - Push The Pusher

finn 2005-ben még inkább melodikus death/thrash metal csapatként indult, manapság már inkább melodikus death metal/metalcore zenekar eddig hat albumot adott ki, legutóbb éppen 'How's the Heart?' címmel tavaly októberben. A hattagú zenekar tavaly februárban is fellépett már a Barba Negrában, akkor a finn Turmion Kätilöt vendégeként. 

Bloodred Hourglass - Of Course I Still Love You

A H-MUSIC, a ROCK1, a BARBA NEGRA és a Cobra Agency bemutatja:

THE HALO EFFECT - Halos Over Europe 2025

Különleges vendég: PAIN 

Nyitózenekar: Bloodred Hourglass 

2025.02.07. Budapest

Barba Negra Blue Stage 

kapunyitás: 18:00 

 

Jegyárak:

9.999 Ft - 2024.05.31-ig

12.999 Ft - 2024.11.30-ig

13.999 Ft - 2024.12.01-től

14.999 Ft - a koncert napján és a helyszínen

 Jegyvásárlás (2024.05.08. 10:00):

https://jegy.rock1.hu/the-halo-effect_20250207

Facebook eseményoldal:

https://www.facebook.com/events/1115908876342249

Online elérhetőségek: 

https://www.facebook.com/thehaloeffectse

https://www.facebook.com/OfficialPain

https://www.facebook.com/bloodredhourglass

Kapcsolódó cikkek