Raksha Bandhan - Két újra felvett klipesített dallal indult be újra a fővárosi stoner/doom/sludge zenekar!

Tavaly nyár óta új énekese van a budapesti stoner/doom sludge metal Raksha Bandhan zenekarnak. A 2021-es ' Meet Your God On A Dirty Bus' című debütáló albumon éneklő Kelemen Ádám helyére ekkor érkezett meg Szigeti Balázs, akit korábban a Grievance zenekarból lehetett ismerni. A fővárosi undergroundban már kipróbált veteránnak számító hangszeresek Sára Norbert – dobos (ex-Sunwharf, ex-Blood Is Fire), Cserdi Imre – basszusgitáros (ex-Sunwharf, ex-Babylon) és Szabó Tamás – gitáros ( ex- Sunwharf, Locust on the Saddle), a bemutatkozó nagylemezük két dalát, a 'Comrade X'-et és a 'Jacob’s ladder'-t újravették tavaly év végén Balázzsal a Hundred Production Stúdióban. A stúdiózás során készült képanyagból pedig mindkét dalhoz kisfilmet is készítettek. Aki pedig élőben is elcsípné a zenekart, az megteheti ezt május 10-én Budapesten a RIFF-ben, ahol a szlovén Omega Sun és a cseh Lambda társaságában lépnek majd fel. 

Raksha Bandhan - Comrade X

A zenekar az új énekesről:

„Balázs civilben hangmérnök, valamint időnként ő is megjelenik budapesti Dimebag emlékkoncerteken, hogy az éterbe üvöltsön néhány klasszikus Pantera dalt – innét van az ismeretség is a zenekarral. Élőben már több alkalommal teszteltük az új felállást, de most jött el az idő, hogy a nyilvánosság előtt igazán megmutassuk azt.”

Raksha Bandhan - Jacob's Ladder (Studio live)

...Valamint az idei évre tervezett 'Celebrate The Pain' című második nagylemezről, amit nyáron terveznek felvenni és az év második felében kihozni:

„A muzsika az eredeti ösvényen tovább haladva, de még intenzívebb és erőteljesebb lesz, az új dalok szövegvilágában továbbra is dominálnak a komor, az emberi aljasság oltárán fogant történetek. A jövőben az élő koncertek mellett nagyobb hangsúlyt fektetünk a különböző videós tartalmakra, és tervbe van véve néhány különleges és izgalmas zenei kollaboráció is. Ugyanakkor nem várható semmilyen hip-hop, elektronikus vagy egyéb más trendi behatás! Marad, ami kijön a hangszerekből és a torkokból, hogy ünnepeljük a fájdalmat és azokat a metalzenéket, amiken felnőttünk és amiket napi szinten lélegzünk be!

Omega Sun (SLO), Lambda (CZ), Raksha Bandhan május 10, Budapest RIFF Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/340986915028066

Raksha Bandhan online:

https://www.facebook.com/RakshaBandhanBand

Kapcsolódó cikkek