OM - Dalpremier: 'Velem vagy', megjelent a 'FeldolgozOM' EP!

A tavaly novemberben kiadott 'Töredék' albumon szereplő 'Velem vagy' című dal szimfonikus remixének bemutatásával tette teljessé a Vijaya Gauranga das gitáros vezette OM az új anyagának, a 'FeldolgozOM' EP-nek a megjelenését.

OM - FeldolgozOM EP 2023 (teljes lemez)

VGD a friss feldolgozásról:

“Bevallom imádom a régi nagyzenekaros filmzenéket, amik mostanában kiveszni látszanak. Nagyon szerettem volna, hogy egyszer így szólaljon meg egy dalunk. A ‘Velem vagy’ lírikus dallama és szövege erre jó alkalmat adott. Először én próbáltam meg a BBC szimfonikusokat visszaadó szoftverrel, de néhány nekifutás után beláttam, hogy ez meghaladja a képességeimet, így hívtam egy régi barátomat, Balázs Gergely hegedűművészt, aki már korábban is közreműködött OM lemezen (‘Magad vagy’). Végül teljesen átadtam neki a számot, így rengeteg munkával nem csak a nagyzenekari szólamok készültek el, hanem rengeteg élő hegedű, brácsa, (modulált) cselló, bőgő szólam is. Nagy örömömre egy teljesen új dal született, ami önálló élet él így. Remélem sokaknak tetszeni fog!”

A még 2010-ben indult, majd egy hosszabb szünet után három éve újra aktív formáció öt tételes - hazai és külföldi feldolgozásokat tartalmazó - minialbuma egyelőre a YouTube-on érhető el, egybefűzött kisfilmként. 👇 www.youtube.com/watch?v=nKaSrSjgg2A

A digitális album címválasztásáról:

Szinte egyből beugrott ez a szójáték. Először félretettem, mert komolytalannak tűnt, aztán rájöttem, hogy van egy másik igen komoly jelentése: az életünkben rengeteg dolgot fel kell dolgoznunk. Persze ezen gyerek-kamasz-fiatal éveinkben nem sokat gondolkodunk, csak rohanunk tovább az egyik eseménytől a másikig, de később ez létfontosságú lesz az életünkben.”

A 'FeldolgozOM' EP minden számában közreműködik:

Lőrincz Zoltán - ének

Vijaya Gauranga Das - gitár, basszusgitár

Steve - dob 

 

Vendégek:

Csató Péter (Replika) - ének

Major Róbert (Flúg) - gitár

Márkus-Ritzel Ani (Dharma) - ének

Abhilasa - ének

Balázs Gergely - hegedűk, brácsa, nagyzenekar

 

A felvétel, valamint a keverés és mix az Eternal Soul Studio-ban készült. 

OM - FeldolgozOM EP

01. Igazi Otthon (Mantra feldolgozás) - feat. Csató Péter (Replika)

02. Walking In My Shoes (Depeche Mode feldolgozás)

03. Gyémánt (KimNowak feldolgozás) - feat. Major Róbert

04. Would? (Alice In Chains feldolgozás) - feat. Ritzel Ani (Dharma) 

05. Velem vagy orchestra - feat. Balázs Gergely, Abhilasa

OM az online felületeken:

https://songwhip.com/om-2

OM kiadványok a H-Music shopban:

https://shop.hmusic.hu/eloado/om

 

Kapcsolódó cikkek