Ocho Macho - 20 év elteltével már nemcsak jó, hanem „Tökéletes”!

Az, amit az Ocho Macho képvisel, tiszta örömzenélés s mindez 20 éve tart már. Nem sok zenekar jut el az elismerő jubileumig, de nekik sikerült. Hogy miben is keresendő ennek a kulcsa? A nyolc macsó új felvétele, a „Tökéletes” megmutatja: megélni újra meg újra a hétköznapi csodákat, miközben rézfúvósok ringató armadája húz magával egy igazi flow-élménybe.

Ocho Macho - Tökéletes

A Fonogram-díj jelölt, többszörös platinalemezes együttesnek sok mesélnivalója van, hiszen 2003-as indulása óta végigkísérte a zeneipar gyökeres átváltozását. Számos előadóművész és formáció oszlott fel és hagyta el a pályát ez alatt a két évtized alatt, de ők néhány tagváltáson túl ugyan, még mindig élnek és virulnak; december 22-én az Akvárium Klubban ünneplik szülinapjukat egy grandiózus műsorral. Most pedig debütáló, feelgood zenéjük, a „Tökéletes” viszi tovább azt a szellemiséget, amelyet annak idején a „Jó nekem”-nél először tapasztaltak meg a rajongók.

Kirchknopf Gergő, a szombathelyi-kőszegi származású csapat frontembere így mesélt az elmúlt évekről:

A 20 évvel ezelőtti betonlépcsők mára mozgólépcsővé alakultak át a zeneiparban. Egyesével lépegettünk a lépcsőfokokra, hogy el tudjuk érni a közönségünket és a koncertezéshez szükséges mérföldköveket. Plakátoltunk néha fű alatt, idő után már reklámcéggel - de akkor már nagyon jól ment a szekér! Fesztiválokon és klubokban bizonyos tapasztalattal lehetett csak fellépni, hatalmas dolog volt akkoriban, hogy a néhai VOLT és Pannónia Fesztiválon is közönségszavazás útján zenélhettünk! Ma viszont nem feltétlenül kell teljesíteni minden állomást – otthoni stúdiószobából arénákat lehet megtölteni.”

Gergő saját lányán is látja, mit jelent ma előadóművésznek lenni, hiszen annak a táncegyesületnek a versenyfellépője, amely táncfővárossá tette Szombathelyet:

Csodálom a fiatalokat, és persze a lányomat, Lolát is, aki a Savaria TSE elképesztően tehetséges versenytáncosa. Azt látom, hogy könnyen eljutnak bárhova, képesek élhetővé tenni saját maguk számára a világot. Mennyire jó lett volna nekünk is így élni annak idején!”

A zenekartagok számára, természetesen ott a kérdőjel a jövő felé, hogy a jelenlegi kezdő énekesekben megvan-e minden a 20 évhez, vagy pedig sokkal rövidebb ciklusban lehet gondolkodni az egyre gyorsuló mozgólépcsőkön, de ahogy új kiadványukban is eljátsszák: míg a megélt pillanatokra tudnak úgy tekinteni, hogy szép és tökéletes, addig minden bizonnyal jó az irány a hosszú távú fennmaradás felé.

A „Tökéletes” egy energikus, zenélős videóklippel együtt érkezett meg Makk Vata rendezésében, az újdonság ráadásul egy kortárs festőművészt, Lukács-Biró Dorottyát is megihlette, így a digitális single borító valójában egy festmény.

Ocho Macho Online:

https://www.facebook.com/ochomacho

https://www.instagram.com/ochomachoze...

https://lnk.to/Ocho_Macho

https://www.youtube.com/@OchoMachoOfficial

https://www.ochomacho.hu/

http://webshop.ochomacho.hu/

https://vm.tiktok.com/ZMeSbYu5C/

 

 

Kapcsolódó cikkek