Mindgate - Új klippel jelentkezett a fővárosi modern metal/metalcore zenekar: 'Feel'

Január legelején jelent meg a budapesti modern metal/metalcore zenekar a Mindgate debütáló albuma, a 'Goodbye'. A 12 dalos anyagból eddig három kapott képi megjelenést is (4Th kind, problems, I'll be Fine), most azonban egy lassabb melankolikusabb dalra a 'Feel'-re esett a választás. A kisfilm felvételei a h20 Stúdióban zajlottak Kerecsen László rendező vezetésével, az operatőr Farkas Christián volt. A hanganyag, ahogy az egész debütáló album a WebHead’s Productionsnak (Pataki Tamás) köszönhető. A keverés és a masterelés a No Silence Studiosban zajlott. A turnézást pedig az ősszel folytatják a srácok, érdemes a közösségi felületeiket szemmel tartani. A teljes 'Goodbye' album végighallgatható a Youtube-on.

Fotó: Matyi-Szabó Nóri

MINDGATE - FeeL

Baksa Dániel a Mindgate énekese a 'Feel' dalról:

„Ez a dal már akkor is sokat jelentett nekünk, amikor még fel sem akartuk tenni a lemezre. Az elején teljesen más volt a dal hangulata. Egyedül a refrén volt az, ami mindannyiunkat magával ragadott. Szép lassan köré építettük a dal többi részét és eközben bele is szerettünk. A megjelenésnél nem az volt a célunk, hogy a lírikusabb dalainkat tegyük előtérbe, de mindenképp szerettük volna idővel megmutatni ezt az arcunkat is. Mindig szerettünk volna egy kicsit poposabb, rock eposzos stílusú dalt. Úgy gondoljuk, hogy szintén a nu metal tóban lubickolunk, de azért próbáltunk több réteget a dal köré szőni.

Ahogy az egész lemez, ez a dal is még mindig a halálról és a gyászról szól. Természetesen egy középúti szakaszon, mikor az ember annyira üres, hogy már a fájdalmat sem érzi és csak keresi a semmit a semmi közepén. Azt hinné az ember, hogy ez egy béna mondat, de ez tényleg ilyen.”

...és a klipről:

„Szeretünk zenélni és amennyire nem éreztem semmit akkor, amiről szól a dal, most annyira boldog vagyok, hogy magam mögött hagyhattam azt az üres sötét vermet és egy ilyen színes és nagy társaságban rögzített klippel sikerült kimászni, illetve megkoronázni az egészet. A Kerecsen László “Leci” vezette Syndrome Productions csodálatosan „vászonra” vitte az elképzeléseimet. Illetve Tomszi, a basszerosunk pedig nagyon jóban van jó pár színházi színésszel (Kómár Eszter, Lippai Regina, Varga László, Tóth Attila), akik csodálatos munkát végeztek. Nagyon üdítő volt ilyen profi emberekkel dolgozni, illetve megható volt a hozzáállásuk.

Reméljük, hogy még több emberhez el tudunk jutni. Szeretnénk, ha minden oldalunkat megmutathatnánk, és ezt a jövőben sok hasonló meglepetéssel bizonyítani is fogjuk. Soha nem lehet tudni, kinek melyik az első Mindgate-dala. Kit melyik énünk talál meg, majd utat mutat a többihez.”

Mindgate online:

https://www.facebook.com/musicofmindgate

https://www.instagram.com/musicofmindgate/

https://open.spotify.com/artist/5EEu4LuNBhC7PXsIZOEcxr

https://music.apple.com/us/artist/mindgate/1711182031

https://www.tiktok.com/@musicofmindgate

https://www.youtube.com/@musicofmindgate

Kapcsolódó cikkek