Lemezmegjelenés: Whitesnake - The Purple Album: Special Gold Edition

David Coverdale brit énekes 1973-ban csatlakozott a Deep Purple- höz, melynek feloszlása után megalapította saját zenekarát, a Whitesnake-et. Az egykori legendás együttesben való debütálásának 50. évfordulójára érkezik egy hét múlva a ’The Purple Album: Special Gold Edition’.

Az eredeti, 2015-ös ’The Purple Album’-ot Reb Beach és Joel Hoekstra gitárosokkal, Michael Devin basszusgitárossal, valamint Tommy Aldridge dobossal rögzítették. A kiadványon olyan korai gyöngyszemek kaptak helyet, mint a „Burn” (1974), a „Stormbringer” (1974) és a „Come Taste The Band” (1975), de a rajongók kedvencei is felcsendülnek, mint a „Lay Down Stay Down”, a „Lady Double Dealer” vagy a „You Keep On Moving”.

A kiadvány 2 CD/Blu-ray verziója túlmutat az eredetin, míg az újrakevert és újramaszterelt CD koncertfelvételeket, eddig még kiadatlan zenéket, továbbá hat dal alternatív mixét tartalmazza. A Blu-ray betekintést nyújt az album kulisszái mögé, Coverdale dalról dalra kommentálja a korongot, ezenkívül hivatalos zenei videókat („Sail Away”, „You Fool No One”), és a ’The Purple Tour’ koncertvideóit („The Gypsy”, „Mistreated”) is rejti.

A kollekció további különlegessége az alapító énekes elveszettnek hitt négy dalból álló demója, amellyel Coverdale biztosította a helyét a Deep Purple-ben.

Whitesnake - Lay Down, Stay Down (2023 Remix)

https://whitesnake.com

 

Kapcsolódó cikkek