Lemezmegjelenés: Jethro Tull - 'The Broadword And The Beast' 40th anniversary

A zenetörténet bővelkedik progresszív rock zenekarokban és folk együttesekben, ám kevesen tudtak olyan eladási számokat generálni, mint a Jethro Tull. A formáció sikerének kulcsa talán az az innovatív módszer, amellyel képes a műfaji sokszínűségét egységes és izgalmas egésszé formálni. Ennek kiváló példája az angliai legendák ’Broadsword And The Beast’ című, 14. stúdióalbuma, amelyet 1982- ben adtak ki. 40. születésnapjára a Jethro Tull 2023. november 24-én a könnyűzenei remekmű jubileumi kiadását tervezi.

A legendás lemez a mai napig rabul ejti a rajongókat a rock, a folk és a progresszív hatások jellegzetes keverékével, a mesteri történetmeséléssel és Ian Anderson összetéveszthetetlen fuvola- dallamaival.

A jubileumi kiadás Steven Wilson új mixeit, demókat, nyers verziókat, élő felvételeket és sessionöket tartalmaz 1981-ből. A teljes élmény elérése érdekében az újdonság ’Monster Edition’-ként öt darab CD és extra három DVD boxként, továbbá ’Vinyl Edition’- ként, négy bakelitből álló csokorban jelenik meg.

Jethro Tull - Roland's Entry (Broadsword And The Beast The 40th Anniversary)

https://jethrotull.com/

 

Kapcsolódó cikkek