Junkies - 'Vészharang' címmel megjelent az idén 30 éves zenekar új nagylemeze!

'Vészharang' címmel ma jelent meg az idén 30. születésnapját ünneplő Junkies új nagylemeze. A 14 tételes albumról amiről a ma kihozott 'Te jó ég' című dalon kívül eddig a 'Görgetős', a 'Királyi többes' és a 'Parahold' dalokat ismerhettük meg. Az anyag hangmérnöke a zenekar basszusgitárosa Gravel Shores volt. Az album mastere és a keverése is a Spiritside Studióban készült. A lemezen közreműködött: Kosovics István, Kirsch András (vokál). A 'Vészharang' című album egy tematikus H-Music magazinnal együtt jelenik majd meg, és már előrendelhető, akár önállóan, akár LP formátumban, akár csomag részeként is. Aki pedig élőben si megtekintené Szekeres Andrisékat, az legközelebb ezt Dunaszerdahelyen a Soul Hunterben teheti majd meg május 31-én, a felvezető zenekar a Mirror lesz. Majd június 15-én sor kerül a Junkies 30/Szekeres 50 koncertre a Barba Negrában ahol a két vendégzenekar az Aurora és a Rock 'n' Roll Monkey (ex-Jack Daniels) lesz.  

Junkies - Te jó ég

Barbaró Attila a zenekar gitárosa az új lemez dalszövegeiről:

Az összes szöveg picit vészjósló, van, ami viccesen, van, ami meg tényleg komoly módon. De ezeket soha nem tervezzük meg előre, hogy miről kéne dalt írni. Egyszerűen az egész helyzet, ami a világban van most, elég baljós.”

Gravel Shores a Junkies basszusgitárosa a dalok megszületéséről:

Az utóbbi lemezeknél inkább a Barbaró-Szekeres páros hozta a dalok javarészét, változó arányban. A Junkies mindig is egy több műfajt magába ölelő zenekar volt, ahol a metalos, rockos, de akusztikus dalok is megfértek egymás mellett. Én nagyon szeretem ezt a megközelítést, emiatt nekem is könnyebb volt rákapcsolódni, az ötleteimet nem kellett egy túl merev falú dobozba beleerőltetni. Nyitottak rájuk, és én is szem előtt tartom, hogy mi az, amit külső fül Junkiesnak hall még, és ami az eddigi örökséghez tud csatlakozni.”

Szekeres András énekes az alkotófolyamatról:

“Ennyire önálló lemezünk szerintem nem is volt még, már abban az értelemben, hogy aki az adott dalt hozta, nagyjából egyedül is írta meg. Közösen mindenhol csak apróbb változtatások voltak maximum. Hogy ez később milyen irányba húz majd el minket, még nem tudom, de korábban sokkal inkább a közös munka volt jellemző.”

Junkies - Parahold

Junkies az online felületeken:

https://songwhip.com/junkies

Junkies - Vészharang

01. Vészharang

02. Görgetős

03. Királyi többes

04. Parahold

05. Te jó ég

06. Milliomos rocksztár

07. Hurrá

08. Nem a te hibád

09. Túlrajzolt kép

10. Nem lesz gáz

11. Mennyei biznisz

12. Nincs szaga

13. Madártávlatból

14. Az idegenek mi vagyunk

A 'Vészharang' CD egy 32 oldalas - exkluzív interjúkat (Junkies, Aurora, Exodikon, Rock ‘n’ Roll Monkey, Salvus, This Calling), két posztert, és egy Dalról-dalra című személyes ajánlót tartalmazó - tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. A kiadvány mellé - ajándék korongként - a Rock ‘n’ Roll Monkey bemutatkozó lemeze is bekerült.

A CD+magazin kombó elérhető a Relay és InMedio újságosoknál, illetve az Auchan áruházakban, valamint a MediaMarkt üzletekben, a lemezboltokban, és a zenekar koncertjein. De természetesen a kiadói shopból is rendelhető további Junkies termékek mellett: https://junkies.hmusic.hu/

Junkies - Királyi többes

A Junkies a 'Királyi többes' dalról:

"A dal szövege személyes élményekből született, de bárki magára ismerhet benne. Reméljük, segít átvészelni a hétköznapi kutyaszorító helyzeteket. Lényege, hogy olvass a sorok között, ne hagyd magad hülyére venni, és ne vegyél be bármit, csak mert cukorba forgatva tálalják."

Junkies - Görgetős

 

A Junkies jelenlegi tagsága: 

Szekeres András - ének

Barbaró Attila - gitár, vokál 

Gravel Shores - basszusgitár, vokál

Keresztes Viktor - dob

Junkies 30/Szekeres 50, Aurora, Rock 'n' Roll Monkey (ex-Jack Daniels) Budapest Barba Negra 2024. június 15. Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/379666374847592

 

Junkies online: 

https://www.facebook.com/Junkiesmusic

https://www.instagram.com/junkies_zenekar/

https://junkies.hmusic.hu/

 

 

Kapcsolódó cikkek