Exodikon - Megjelent a 'Chaosophilia' című új nagylemezük! Klippremier: 'Untermensch - A manipulátorok lélektana'

Ma jelent meg a budapesti black/death metal Exodikon 'Chaosophilia' címet kapott második nagylemeze. A 9 tételes albumról elsőként pár napja a 'A sebek ura - A fájdalom inkubációja' című dallal ismerkedhetünk meg egy szöveges videó kíséretében. Ma pedig a megjelenés tiszteletére a srácok kihozták a klipesített ''Untermensch - A manipulátorok lélektana' című dalukat is, amihez a kisfilmet a Nóniusz Productions & Media stábja készítette. Az anyag jellemzői: extrém disszonancia, lüktető gyorsaság, idegig hatoló melódiák és gyászként zuhanó mély témák. A kiadványt angol nyelven a Wormholedeath Records, magyar nyelven pedig a H-Music Hungary kiadó gondozza. A keverés és a master a Chernobyl Studiosban készült, míg az énekfelvételeknél Nóniusz Gábor bábáskodott. A borító Száraz Bence munkája. A lemezbemutató koncertre március 29-én a Dürer Kertben kerül sor, ahol a srácok a Christian Epidemic, a Rivers Ablaze és a Witchthrone társaságában lépnek majd fel. 

Exodikon - 'Chaosophilia' az online streaming szolgáltatóknál:

https://songwhip.com/exodikon/chaosophilia

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető:

https://shop.hmusic.hu/eloado/exodikon

Exodikon: Untermensch - A manipulátorok lélektana

A csapat összefoglalója az albumról:

“A zenekar az elme rejtett kérdéseit és világait kutatja, hogy az ott fellelt képek, látomások reflexióit építse bele egy black-death metal monstumba. Így született meg ez a kórkép a jelenkor szelleméről, életről, múlásról, és a minden mögött ott lakozó káoszról, amely intézmény ezen a lemezen főszerepet kapott. Ha töprengtél már el azon, hogy mi értelme van létünk súlyát cipelni, és felmerült benned lehetséges opcióként a ‘semmi’, mint válasz erre a kérdésre, akkor ez a lemez jó eséllyel meg tud szólítani a témaválasztással! Gyertek, keressük meg együtt fuldokló belső mélységünket; figyeljük meg, ahogy másokat elvezet az élvezet önmaguk mellett; telepedjen ránk az esélyesek nyugtalansága; érezzük át, hogy a tűz nem válogat; tapasztaljuk meg a teljességre vágyó lelkek abortuszát; legyünk a szabadságvágy rabjai; felejtsünk egy kis múlást; és csapoljuk meg mások könny-hullámait! Ez 8 dal kivonata egy mondatban, a ‘Chaosophilia’ által nyújtott utazás esszenciája a káosz horizontján.”

Exodikon - A sebek ura/A fájdalom inkubációja 

Pósfai József a zenekar basszusgitárosa, énekese az új albumról:

“A zenekar az elme rejtett világait kutatja, és ezek reflexióit építette be ebbe a black-death metal monstrumba. Így készült el egy kórkép a jelenkor szelleméről, életről, múlásról, káoszról.”

Exodikon az online streaming felületeken: https://songwhip.com/exodikon

Exodikon fizikai termék rendelés: https://shop.hmusic.hu/eloado/exodikon

"EXODIKON - CHAOSOPHILIA LEMEZBEMUTATÓ" 2024. március 29. Budapest Dürer Kert Vendég: Christian Epidemic,Rivers Ablaze, Witchthrone Facebook esemény:

 https://www.facebook.com/events/1545685936192121

 

Az Exodikon jelenlegi felállása: 

Borhidi Gábor Dávid - gitár, ének

Hekele Attila István - dob

Pósfai Ferenc - gitár

Pósfai József - basszusgitár, ének

Exodikon - Chaosophilia 

(2024.03.22./H-Music Hungary, Wormholedeath Records)

01 - Intro

02 - Ébredő mélység - A manipuláltak lélektana

03 - Létsúlyvesztés - A megvetés esztétikája

04 - A hanyatlás természete

05 - A sebek ura - A fájdalom inkubációja

06 - Inverzum - A korszellem logikája

07- Összeomlás - A szabadság szemantikája

08 - Imago dei - Az istenkép szintaktikája

09 - Untermensch - A manipulátorok lélektana

 

Exodikon online: 

https://www.facebook.com/exodikon

https://www.instagram.com/exodikonofficial

 

Kapcsolódó cikkek